«Неінтелектуальні обличчя» Протаса знову проштрафилися

Дмитро Стриженко  |  П'ятниця, 12 грудня 2008, 10:48
Комісія Мінрегоонбуду, що перевіряє діяльність обласної інспекції ДАБК, вважає за необхідне відмінити розпорядження інспекції, якими були зупинені будівництва МКДУ, і прийняти в експлуатацію другу чергу ЖК «Павлове Поле».
«Неінтелектуальні обличчя» Протаса знову проштрафилися

Про це кореспондентові «Справжнього Дозору» повідомили у прес-службі компанії «Макрокап Девелопмент Україна».

Представники міністерської комісії детально проаналізували дії інспекції ДАБК відносно МКДУ у зв'язку зі зверненням директора компанії Дмитра Кутового про зловживання службовим становищем з боку посадових осіб обласної інспекції ДАБК.

У довідці, яку підготували перевіряючі для голови комісії, міститься ряд висновків і рекомендацій.

Зокрема, перевіряючі констатували, що посадові особи інспекції ДАБК у Харківській області здійснювали перевірки МКДУ всупереч вимогам закону України «Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», з перевищенням своїх службових повноважень.

Мова йде про відсутність наказів інспекції ДАБК на проведення перевірок об'єктів будівництва, узгоджень ДАБК щодо проведення позапланових перевірок, напрямів на перевірки, актів перевірок.

Також у висновках говориться, що інспектори безпідставно не продовжували компанії терміни будівництва.

У зв'язку з цим представники комісії рекомендували, зокрема, відмінити ряд розпоряджень інспекції ДАБК у Харківській області про припинення робіт на об'єктах будівництва, провести атестацію посадових осіб інспекції ДАБК, які притягувалися до перевірок на об'єктах МКДУ.

Також представники міністерської комісії вважають за можливе прийняти в експлуатацію другу чергу житлового комплексу «Павлово Поле» і наказують обласній інспекції ДАБК забезпечити участь свого представника в роботі державної приймальної комісії та підписання відповідного акту.

«Нам приємно повідомити інвесторів, що міністерська комісія підтвердила нашу правоту в конфлікті з обласною інспекцією ДАБК. Це тільки початок, тому що ми маємо намір стягнути в судах заподіяний нам матеріальний і моральний збиток», – заявив президент компанії Дмитро Кутовий.

 

comments powered by HyperComments