Харківські забудовники «починають велику війну» з ДАБК

Дмитро Стриженко  |  Вівторок, 23 грудня 2008, 10:16
Комісія Міністерства будівництва і регіонального розвитку, яка перевіряла діяльність харківської інспекції ДАБК, «вирішила припорошити сніжком» конфлікт забудовників з інспекцією.
Харківські забудовники «починають велику війну» з ДАБК

Про це учора, 22 грудня, заявив президент МКДУ Дмитро Кутовий на прес-конференції, присвяченій результатам роботи комісії.

Будівельні компанії Харкова, що входять до антикризового комітету, вважають, що комісія не виконала поставлених перед нею завдань і не вирішила суті конфлікту. Керівники найбільших харківських компаній відзначають, що їх спроба звернути увагу на корупційні схеми в ДАБК закінчилася тотальними перевірками самих забудовників.

«Ми досягли того, що зараз всі наші будівельні майданчики перевіряють санепідемстанція, пожежники і так далі», – говорить перший заступник голови правління тресту «Жилстрой-1» Валерій Арутюнов.

В той же час головна вимога забудовників – усунення від роботи чиновників, помічених в корупції, – так і не було виконано. «Головна проблема – зовсім не посилювання вимог до будівельників, проблема в безпрецедентному корупційному тиску, який відображається на забудовниках і через них, – на громадянах», – відзначив Д. Кутовий.

За словами В. Арутюнова, «настрій міністерської комісії був таким: розставити всіх по кутах, але нас це не влаштовує».

Представники харківських компаній звернулися в комітет Верховної Ради з питань будівництва та регіонального розвитку з проханням оцінити роботу комісії. «Адже виходить, що Міністерство будівництва та регіонального розвитку, потураючи корупціонерам з ДАБК, не дає нам можливості будувати житло, а регіону – розвиватися. Це, принаймні, дивно. Хай комітет вирішить, чи потрібен державі такий міністр (Василь Куйбіда, – авт.)», – заявив президент ІСК «Авантаж» Анатолій Денисенко.

«Це лише початок великої війни українських будівельників з групою державних чиновників, які узурпували владу», – додав Д. Кутовий.

За словами забудовників, найочевидніший підсумок корупційних дій ДАБК і бездіяльності міністерської комісії – «те, що 300 тисяч квадратних метрів житла так і не буде здано цього року». «300 тис. кв. м – це досить багато, тут могли б жити 30–40 тисяч осіб», – зазначив А. Денісенко.

Нагадаємо, що з 24 по 28 листопада у Харкові працювала комісія Мінрегіонбуду, що перевіряла діяльність місцевої інспекції ДАБК. Комісію було створено за ініціативою антикризового комітету забудовників, до складу якого увійшли 15 найбільших будівельних компаній Харкова.

У заяві комітету наголошується, що «жодна вимога забудовників не задоволена. Більш того, всупереч вимогам Міністерства жодного розпорядження не анулювали. Компанії так і не отримали дозвіл на будівництво».
 

comments powered by HyperComments