Аваков поїхав до президента, щоб нагадати про «протасів»

Дмитро Стриженко  |  Вівторок, 23 грудня 2008, 15:03
Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков сьогодні бере участь у нараді глав державних адміністрацій із президентом України Віктором Ющенко.
Аваков поїхав до президента, щоб нагадати про «протасів»

Про це він повідомив напередодні ввечері в ході засідання координаційної ради по протидії злочинності та корупції.

А. Аваков повідомив, зокрема, що має намір нагадати президентові про конфліктну ситуацію між харківськими будівельними компаніями та місцевими філіями Державного архітектурно-будівельного контролю та ДП «Укрдержбудекспертиза». Він також має намір повідомити про бездіяльність міністра регіонального розвитку та архітектури Василя Куйбіди в цьому питанні.

Нагадаємо, учора А. Аваков також повідомив, що йому стали відомі «розцінки» на деякі послуги в ДАБК та «Укрдержбудекспертизі». Так, кожен кілометр, що інспектори проїхали до об’єкту, що перевіряється, коштує 200 гривень; відсканувати 1 аркуш в «Укрдержбудекспертизі» коштує 17 грн; 1500 гривень вимагають за добу зберігання документів, поданих на експертизу. «А експертиза триває 45 доби», – відзначив губернатор.

«Як би ситуація не розвивалася (у часі, у просторі та у персоналіях), я особисто цю ситуацію додавлю до рішення, що буде адекватно здоровому глузду. Щоб ніяких сумнівів не викликало це в колективі ДАБК, що зараз намагається себе протиставити (місцевої владі, – ред.)», – підкреслив А. Аваков.

Нагадаємо також, що Харківський міський голова Михайло Добкін має намір ініціювати створення у Верховній Раді слідчої комісії з розслідування діяльності харківського ДАБК і філії «Укрдержбудекспертизи».

comments powered by HyperComments