Харків готується до Евро-2012

Андрій Соловйов  |  Понеділок, 2 лютого 2009, 14:23
До Євро двадцять-дванадцять залишилось тисяча двісті двадцять два дні. Підготовка міста до чемпіонату не зупиняється ані на секунду.
Харків готується до Евро-2012

В той час поки Львів і Київ пафосно закладають лише перші цеглини до фундаментів майбутніх стадіонів. Харків виходить на фінішну пряму.

Робота на стадіоні «Металіст» кипить і в будні, і у вихідні. Після завершення будівництва він буде одним з найкращих стадіонів в Україні. Якщо за розмірами у нашого стадіону і є конкуренти, то за зручністю для глядачів він буде поза конкуренцією. Реконструкція «Металісту» унікальна в тому, що опори, яки тримають дах над трибунами винесені за чашу стадіону. Тобто залізні колони не заважатимуть глядачам дивитися матч з будь-якого місця.

Нові конструкції тільки на перший погляд здаються легкими і ажурними, а насправді можуть витримати землетрус силою в сім балів.
І нехай в Харкові землетрусів не буває, але додаткова надійність зайвою не буде. Реконструкція стадіону, обіцяють будівельники, буде завершена достроково - не в дві тисячі десятому, як планувалося раніше, а вже у грудні цього року.

На думку Сергія Стороженко, першого віце-президента Федерації футболу України, стадион является центром, от чего начинается отсчет возможности проведения в конкретном городе матчей финальной части Евро 2012. Есть стадион - значит будет Евро. Потому усилия всех  обобщены, скоординированы и абсолютно согласованы с точки зрения организации и финансирования».

Тривають будівельні роботи і в аеропорті. Скоро Харків прийматиме пасажирів через сучасні повітряні ворота, за які не буде соромно перед гостями міста.
Нова злітна смуга, що зможе приймати аеробуси і новий термінал з пропускною спроможністю - шістсот п’ятдесяти пасажирів на годину стануть ще одною візитною карткою «першої столиці». Загальна площа нового аеропорту складе двадцять тисяч квадратних метрів.

Михайло Добкін, Харківський міській голова також висловив свою думку з приводу Євро-2012: «Очень приятно, что областная администрация и мэрия одинаково оценивают важность данного мероприятия. И это главное когда люди находят общий язык независимо от политической позиции. Украина должна с достоинством пройти это испытание, это если хотите ее тест на европейскость».

Готелі Харкова до європейського рівня поки що не дотягують.
З тризірковими апартаментами в Харкові більш-менш добре, а ось з класом п'ять зірок - проблема. Клята фінансова криза завадила інвесторам запустити проекти їх будівництва.
Вихід з цього міська влада бачить в підвищенні ґатунку вже існуючих готелів і будівництві нових. 

Віктор Корж, віце-президент Національного олімпійського комітету, народний депутат, вважає наступне: «Я думаю, что наибольшие шансы, сегодня имеют Донецк, Днепропетровск и конечно Харьков, потому что здесь идет системная работа, имеется конкретное движение по всем направлениям и эти города выглядят наиболее предпочтительно».

На підготовку до Євро двадцять-дванадцять з міського бюджету Харкова в дві тисячі восьмому році вже витрачено більше семдесяти мільйонів гривень. В перших числах лютого, у Харкові очікують на візит Генсекретаря УЄФА Девіда Тейлора. Він буде вивчати стан підготовки міста до Євро двадцять дванадцять. Саме від пана Тейлора залежить бути чи не бути чемпіонату з футболу в нашому місті.
 

comments powered by HyperComments