Директор УЄФА в шоці від Харкова! (ФОТО)

Олена Сергєєва  |  Вівторок, 3 лютого 2009, 16:27
Закінчився візит виконавчого директора УЄФА Девіда Тейлора до Харкова.
Комісія УЄФА в шоці від Харкова!

Протягом візиту високий чиновник проінспектував підготовку міста до Євро-2012, заслухав звіт обласного та міського керівництва і залишився вельми задоволений побаченим і почутим.

«Харків розробив програму підготовки до Євро-2012 і впевнено її реалізує. Місто в намічені терміни здасть всі об'єкти, заявлені для проведення Євро-2012 в місті Харкові», – заявив Харківський міський голова Михайло Добкін в ході зустрічі.

Оглядаючи майбутню фан-зону Євро-2012 на майдані Свободи, яка обіцяє стати однією з найбільших в Європі, футбольний чиновник був просто вражений розмірами харківського «майдану» і навіть сфотографувався тут на пам'ять.

Експерти УЄФА побували на Південному вокзалі, де оглянули новий термінал приміських поїздів, побудований відповідно до кращих світових стандартів.

Потім президент ФК «Металіст» Олександр Ярославський презентував комісії план реконструкції СК «Металіст». Крім того, футбольні інспектори змогли своїми очима переконатися в оперативності проведення будівельних робіт на головній спортивній арені міста.

Григорій Суркіс, президент Федерації футболу України, першим виразив своє враження від побаченого: «Я захоплений тією підготовкою, яку демонструє Харків до Євро-2012. Радує, що місто і область об'єдналися в реалізації планів і програм по підготовці до проведення чемпіонату. Фінанси виділяються в потрібному об'ємі і містом і областю. І сюрпризом (і мабуть, не єдиним) для пана Тейлора буде здача стадіону не в 2010 році, як планувалося, а в грудні 2009 року».

Девід Тейлор поділився своїми враженнями від відвідин Харкова: «Члени делегації вражені і самим містом, і тією підготовкою, яку сьогодні демонструють як єдина згуртована команда – міські і обласні власті. Харків – одне з небагатьох міст (і не тільки України), де до цього заходу підішли спільно, зважено і прагматично».

Також чиновник сказав, що сподівається повернутися в місто літом 2012 року, і виразив надію, що тоді в Харкові буде тепліше.

 





comments powered by HyperComments