Шок! Харків'ян труїли неякісним дитячим харчуванням

Микола Кузнецов  |  Вівторок, 21 квітня 2009, 11:25
Впродовж 2008-го і першого кварталу 2009 року перевірено п’ять підприємств, що поставляють продукцію для дитячих установ Харкова і Харківської області. Порушення виявлені на всіх.
Шок! Харків'ян труїли неякісним дитячим харчуванням

Всього ДП «Харківстандартметрологія» проконтролювало 4.7 тонни готової продукції на суму 54.3 тис. грн., з яких не відповідали вимогам нормативної документації 3.6 тонни на суму 26.7 тис. грн.

За наслідками державного нагляду до перевірених підприємств-порушників застосовані заходи економічної і адміністративної дії:

– заборонена реалізація 15 партій готових виробів;
– заборонена реалізація 4 видів продукції;
– виписані штрафи на суму 6.6 тис. грн.;
– на 5 посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення в області стандартизації;
– видані розпорядження про усунення виявлених порушень.

Як повідомляє сайт міськради, постійно проводиться державний нагляд за якістю продукції і дотриманням стандартів, норм і правил при виробництві КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» продукції дитячого харчування. Порушення, які спричинили б небезпеку для здоров'я і життя дітей, не були виявлені на підприємстві за останніх 7 років жодного разу.

Раніше головне Київське міське управління у справах захисту прав споживачів заборонило реалізацію на території столиці дитячої каші одного з виробників.
 

comments powered by HyperComments