Харківський мер знявся в кіно. На зйомках зламали стілець

Ганна Глебова  |  П'ятниця, 19 червня 2009, 15:24
Михайло Добкін вперше вийшов на знімальний майданчик фільму «Дау», який збираються показувати на Каннському кінофестивалі.
Знаходитися перед камерами для Добкіна – звична справа.

Харківський міський голова перевтілився у фільмі в першого секретаря міськкому КП Харкова.

Трійка політиків – Михайло Добкін, народний депутат Нестор Шуфрич і Михайло Бродський (колишній голова «Яблука») в синіх галіфе і сірих френчах з стоячими комірцями уживалися в ролі партійних діячів.

Їх партнерами по знімальному майданчику стали журналіст Дмитро Гордон і російський світський лев Петя Лістерман. У кожного – історична роль, хоча і епізодична.

Зйомки проходили на околиці Харкова, в залі НДІ «Енергосталь». Цілий день знімали московський арешт Ландау навесні 1938 року за антирадянську агітацію. У сцені під кодовою назвою «Кабінет директора» режисер Ілля Хржановський усадив відомих людей за незвичний овальний стіл і змусив імпровізувати.

Під буттям на чолі Наркома важкої промисловості Шуфрича перший секретар харківського міськкому КПУ Добкин, секретар ЦК КПУ Бродський і комбриг Гордон вибивали визнання з фізиків, зокрема, і колишнього харків'янина Льва Ландау.

Секретар міськкому Михайло Добкин розповів газеті «Сегодня» що досвіду в кіно у нього не було, але ця роль сподобалася, адже навкруги – десятки професіоналів. Комбриг Дмитро Гордон спочатку повинен був грати співробітника НКВС, але режисер передумав і для натуральності взяв на цю роль людину з кримінальним минулим.

«Мені намалювали шрам на обличчі, – згадує Дмитро Гордон. – Н. Шуфрич зі своєї колекції дав три ордени: 2 бойових червоних Прапори і Червону Зірку. Ось таким складом ми і «довбали» фізиків».

«Дві години на майданчику, два дублі – і ніякої втомі», – говорять політики-актори. Після зйомок на підлозі десятки викурених недопалків, а результат «тортур з пристрастю» – зламаний стілець. У знімальній групі говорять, що так потрібно було за сценарієм: коли Ландау затримували, він чинив опір.

До речі, мер Києва Леонід Черновецкий, якому також була приготована роль у фільмі, так і не засвітився. Згідно нашої інформації, він відмовився, тому що давно конфліктує з Михайлом Бродським.

Нагадаємо, що міський голова Михайло Добкін 21 листопада в якості ведучого приймав участь у прямому ефірі програми «Свобода на Інтері». Тоді 82% глядачів в студії висловили йому свою підтримку.
 

comments powered by HyperComments