Закрився один з найбільших супермаркетів Харкова. Людей викинули на вулицю

Микола Кузнецов  |  Середа, 15 липня 2009, 15:04
Майже дві сотні співробітників супермаркету «О’КЕЙ» залишилися без роботи. Компанія припинила своє існування.
У "О'кей" явно не все О'кей.

14 липня люди прийшли під стіни рідного магазина – вимагати трудові книжки і зарплату за два місяці.

Напередодні ввечері з супермаркету вивезли залишки товару, а приміщення опечатали. Співробітники запевняють: з керівництвом магазина зв'язку більше немає. Відповіді на питання люди збираються шукати в обласній прокуратурі.

Про закриття супермаркету стало відомо ще тиждень тому. 7 липня керівника супермаркету «О’КЕЙ» в Харкові Дмитра Панченка викликали до Києва в центральний офіс. Про закриття Дмитру повідомив генеральний директор мережі магазинів. І поставив завдання: у найкоротші терміни вивезти товар і звільнити приміщення.

«10 липня, в п'ятницю, я отримав електронну версію протоколу зборів засновників, де одним з пунктів було те, що магазин 10 липня припиняє свою діяльність, а до 14-го числа площі повинні бути звільнені від товарно-матеріальних цінностей, які належать «О’КЕЙ», – сказав Дмитро Панченко.

В результаті майже двісті співробітників супермаркету залишилися на вулиці без будь-яких пояснень і зарплати за останні два місяці. Центральне керівництво мережі магазинів на зв'язок не виходить.

Гвардіс Войцех – генеральний директор компанії – півтора місяці тому в інтерв'ю українському виданню повідомив: «О’КЕЙ» хочуть купити. З двома покупцями вже ведуться переговори. Один з претендентів – компанія Fozzy Group. Співробітники супермаркету стверджують: саме вона з сьогоднішнього дня вселилася в колишні приміщення магазина «О’КЕЙ».

«Ми чули такі розмови. Конкретно нам ніхто нічого не говорив, але чули, що нібито лізинг знову передали діючій компанії, яка вступила в свої права з сьогоднішнього дня», – разповіла співробітниця супермаркету «О’КЕЙ» Тетяна Мілевськая.

Нові власники від коментарів відмовляються. У приміщення пустили тільки одного співробітника компанії «О’КЕЙ». Колишня робітниця відділу кадрів оформила і видала трудові книжки. Всіх звільнили по одній статті.

«У записі в трудовій книжці сказано, що звільнені за угодою сторін згідно пункту першому статті 36 КЗОТ України, все», – Т. Мілевська.

Люди б'ють на спалах – вони не отримують довідки про доходи, їх просто нема кому оформити – а значить, стати на біржу праці звільнені не зможуть. Екс-співробітники магазина заявили, що колишнє керівництво зникло, заборговувавши при цьому кожному мінімум чотири тисячі гривень.

Шукати відповіді на питання і добиватися правди люди планують 15 липня біля стін обласної прокуратури.


Як повідомлялося раніше, у Верховній Раді хочуть заборонити супермаркетам вимагати від покупців здавати речі в камери схову.

А в Росії супермаркетам хочуть заборонити працювати вночі.
 

comments powered by HyperComments