Міськраду збирається пікетувати невідомо хто. Але не транспортники

Вівторок, 20 жовтня 2009, 16:30
Харківська міська громадська організація «Ми – харків'яни» заявила про пікетування 21 жовтня сесії Харківської міськради за участю членів страйкового комітету КП «Горелектротранс». Проте при цьому в «ГЕТ» немає страйкому.

Пікетники збираються вимагати від міської влади негайного погашення заборгованості по зарплаті співробітникам підприємства, проведення ревізії його фінансово-господарської діяльності за участю представників страйкому і громадських організацій, звіту про комерційну оренду приміщень підприємства, про розміщення реклами на транспорті, про комерційних кондукторів і про витрати на зміст дирекції підприємства.

Інші вимоги – проведення комплексної перевірки технічного стану рухомого складу і охорони праці на «Горелектротрансі», притягання до відповідальності його керівників за порушення трудового законодавства і проведення суспільних слухань про розвиток транспорту в Харкові.

Проте голова профкому КП «Горелектротранс» Людмила Захарченко повідомила, що ніякого пікету працівники підприємства завтра проводити не мають наміру. «Не було подано ніяких заявок. Ми збиралися проводити пікет 19-20 жовтня, але потім відмінили його: після зустрічі з харківським міським головою Михайлом Добкіним це вже не потрібно», – заявила Л. Захарченко.

Крім того, за її словами, в КП «Горелектротранс» немає страйкому. «Страйковий комітет у нас не обирався, не проводилися ніяких зборів, на яких це рішення могло бути ухвалене», – підкреслила Л. Захарченко. За її словами, пікетування сесії міськради могло бути ініціативою окремих працівників підприємства, які, проте, не мають повноважень проводити такі акції.

«Не було уповноважених керувати страйком, і жодна громадська організація не допомагала нам у вирішенні наших проблем. Всіма питаннями займався профком, адміністрація підприємства і трудовий колектив. Це просто показуха!», – відзначила Людмила Захарченко.

Нагадаємо, вранці 9 жовтня трудовий колектив ХКП «Горелектротранс» фактично одноголосно вирішив почати акцію протесту, поки центральні органи державної влади (зокрема, Кабінет міністрів України) не виплатять компенсацію за перевезення пасажирів пільгового контингенту.

15 жовтня відбулася зустріч Харківського міського голови Михайла Добкіна з представниками трудового колективу ХКП «Горелектротранс». На зустрічі була досягнута домовленість про виділення близько 9 млн грн. з міського бюджету на виплату зарплати працівникам «Горелектротранса».

Нагадаємо також, що вранці 18 жовтня всі харківські трамваї і тролейбуси вийшли на лінію.

19 жовтня Харківський міський голова Михайло Добкін видав розпорядження, яким зобов'язав всі комунальні підприємства міста не відключати боржників, так або інакше пов'язаних з ХКП «Горелектротранс»

comments powered by HyperComments