Націоналісти виступили проти напливу мігрантів

Понеділок, 14 грудня 2009, 16:55
У Харкові, як і у всіх найбільших містах України, пройшов Всеукраїнський марш проти нелегальної міграції.
во свобода

Шоста година вечора, площа Конституції. Націоналісти будуються в колони, розгортають прапори. Поряд – барабанщик і декілька чоловік з рупорами. Учасники акції виступають проти угоди про реадміссії, яка почне працювати з Нового року.

Згідно цьому документу, країни Євросоюзу зможуть депортувати до України нелегалів з будь-якої країни миру, якщо буде доведено, що ті потрапили в ЄС через український кордон. Ще одна вимога мітингуючих – посилити закон про громадянство.

Андрій Іллєнко, координатор акції проти нелегальної міграції:

«Ми вимагаємо прийняти новий закон про громадянство, згідно якого громадянство мають отримувати лише ті люди, які народилися в Україні, або є етнічними українцями!»

По Сумській демонстранти йдуть від станції метро «Радянська» до площі Свободи. Зігрітися їм допомагають гасла і речівки. Випадкові перехожі хід сприймають неоднозначно. Одні закликають до толерантності...

Наталія Бабич, директор музичної школи:

«Треба бути толерантніше, а то, що зібралося тут, мені здається, це люди безробітні, що не зовсім розуміють проблему і що не зовсім вникають в суть її».

Інші признаються: акція їх просто лякає.

Даріна Барсукова, студентка:

«Не знаю, я тут просто проходжу мимо, вийшла, і мені якось страшнувато, якщо чесно».

Дійшовши до площі Свободи, націоналісти провели короткий мітинг, заспівали гімн і розійшлися. У міліції говорять: цього разу обійшлося без порушень правопорядку.

Нагадаємо, за словами голови ХОВ ВО «Свобода» Ігоря Швайки,  Всеукраїнський марш проти нелегальної міграції – «це мирний заход. Він не несе ніякої небезпеки, а лише покликаний донести інформацію до громадськості і привернути увагу до проблеми».

comments powered by HyperComments