Визнавши Бандеру, Президент Ющенко зобов’язаний визнати бандерівців – заява Політради ВО «Свобода»

Четвер, 28 січня 2010, 19:57
28 січня 2010 року у Києві відбувся другий етап розширеного засідання Політради Всеукраїнського об’єднання "Свобода". Політрада ВО «Свобода» ухвалила заяву «Визнавши Бандеру, Президент Ющенко зобов’язаний визнати бандерівців». У заяві зокрема йдеться:
повстанський прапор

"Присвоєння звання Героя України Провідникові українського національно-визвольного руху Степанові Бандері стало надзвичайно важливим кроком. Визнаний мільйонами українців, Степан Бандера нарешті, на 19 році Незалежності, визнаний офіційною владою. 

Це визнання стало наслідком тиску українців на владу, в першу чергу на чинного Президента. Численні рішення місцевих рад, звернення громадськості, пікети і багатолюдні Марші по всій Україні з вимогою присвоїти Степанові Бандері звання Героя України нарешті отримали належну реакцію влади. І нехай цей крок Президент здійснив уже наприкінці своєї каденції, будь-які дії наступної влади українці оцінюватимуть за її ставленням до наших національних Героїв, визнаних Україною.

Ми не маємо ілюзій щодо наступного Президента – кого б із двох лояльних до Кремля політиків не обрали українці. Факт державного визнання Провідника створив нову політичну ситуацію в Україні, з якою кожен змушений буде рахуватися."

У заяві також наголошується на тому, що чинний Президент України Віктор Ющенко має довести справу відновлення історичної справедливості  до логічного завершення. 

Визнавши Бандеру, Президент Ющенко зобов’язаний визнати бандерівців. Адже сотні тисяч українців  чекають державного визнання (мається на увазі ті, які безпосередньо брали участь у збройній боротьбі за Незалежність під Проводом Степана Бандери та члени їх родин).

"Віктор Ющенко повинен відновити історичну справедливість, щоб не увійти в історію як Президент напівкроків",--говориться у заяві.

Також поставлена чітка вимога до Президента України Віктора Ющенка визнати боротьбу, яку до кінця 50-х років проводила  ОУН та УПА, національно-визвольною боротьбою Українського народу, вояків УПА та підпільників ОУН учасниками національно-визвольної боротьби за державну Незалежність України.

Вимагається скасувати Указ про відзначення  «Дня захисника вітчизни» 23 лютого та встановити 14 жовтня як державне свято – День Української Повстанської Армії, Свято Української Зброї.

Довідка. 22 січня 2010 року у Києві, в приміщенні Будинку кіно, відбулося засідання Політради ВО "Свобода", під час якого ухвалено рішення про гуртування навколо Всеукраїнського об'єднання "Свобода" як єдиної сили українців національної опозиції. Політрада ВО "Свобода" ухвалила рішення про відкликання членів партії з виборчих комісій та визначила свою позицію щодо другого туру президентських виборів.

Упродовж останніх років Всеукраїнське об’єднання «Свобода» проводило чисельні акції «Бандера – наш Герой! Покрова – наше Свято!» із вимогою присвоїти Степанові Бандері звання Героя України та визнання боротьби ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою Українського народу.

 

comments powered by HyperComments