«Євросоюз будує в Україні села!!!»

Андрій Бондарев   |  Четвер, 4 березня 2010, 21:07
У книгарні «Є», 3 березня був запрошений до слова європейський координатор проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» по Харківській області В’ячеслав Гусєв.
«Євросоюз будує в Україні села!!!»

Спільний проект Європейського союзу та Програми розвитку ООН було розпочато у Харковській області у серпні 2008 року для створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку.

В’ячеслав Гусєв розповів, яку мету переслідує Євросоюз, та про джерела фінансування цього проекту.

«Ініціатива фінансується Європейською Комісією в рамках програми технічної допомоги ЄС та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні Харківською обласною радою та облдержадміністрацією, районними та сільськими радами та адміністраціями.

Метою цього проекту є створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом сприяння самоорганізації громад, розробки та впровадження різноманітних громадських ініціатив на селі.»

Отже, даний проект реалізує ту соціальну політику на селі, на яку в держави не вистачає коштів. Схема цього проекту доволі проста.

50 відсотків необхідної суми (але не більше 10000 доларів США) дає ЄС, 45 відсотків повинна надати місцева влада, і усього 5% від суми необхідної на реалізацію проекту надає місцева громада. Перевага віддається проектам, що мають на меті:

- охорону здоров’я

- покращення навколишнього природного середовища

- енергозберігаючі програми та ініціативи.

- ініціативи з розв’язання проблем водопостачання.

- пересування дітей у селах ( придбання шкільного автобусу)



 

comments powered by HyperComments