«Чистка міста, або демонтаж кіосків біля метро «Проспект Гагаріна».»

Андрій Бондарев   |  Середа, 10 березня 2010, 20:51
10 березня 2010 року сигаретний кіоск, кіоск з продуктами швидкого харчування, магазин мобільних телефонів, які знаходились біля станції метро «Проспект Гагаріна» були демонтовані. Таким чином комунальники почали прибирання кіосків, які встановлені без дозволу мерії. В мерії кажуть, що така ж сама доля очікує всі кіоски, власники яких не отримували дозволів на їх встановлення.
«Чистка міста, або демонтаж кіосків біля метро «Проспект Гагаріна».»

«Может быть, у кого-то есть ордер на торговлю, у кого-то есть свидетельство о том, что он частный предприниматель. Но этот документ не дает права на использование земельного участка. Единым документом, в соответствии с современным Земельным кодексом, является договор аренды земельного участка» - каже начальник інспекції з благоустрію Юрій Коваленко.

Письмові попередження про так би мовити «прибирання», були надіслані бізнесменам за декілька днів. Дехто звільнив місце добровільно. Але більшість бізнесменів вирішили торгувати до останнього. І до останнього боротися за свій бізнес.
Директор Департамента коммунального господарства сказав: «Ще тиждень потому була перевірка цих кіосків. Однак документів, які б дозволяли встановлювати кіоски на цьому місці, у бізнесменів не було. Більш того, під питанням якість продуктів. Тому що при перевірці, не було жодного документу на жодну продукцію. Тобто, не виключено, що товар несертифікований».- прокоментував Віктор Кітанін.

Після демонтажу про кіоски тут нагадують лише гори сміття. Власники ще мають можливість повернути собі кіоски, для цього буде потрібно сплатити витрати мерії на транспортування та повідомити, де бізнесмен планує у подальшому встановити кіоск. Але як показує практика минулих років, демонтовані кіоски, як правило, назад вже не повертаються.


 

comments powered by HyperComments