Гасла без радикальних дій і пропозицій біля російського консульства

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 18 травня 2010, 13:05
Сьогодні, 18 травня Харківський осередок ВО “Свобода” намагався пікетувати російське консульство, але тихенько, невеликою кількістю людей, гасла ніби й були, та лунали вони не так гучно, як це має бути. Голова місцевого осередку партії Ігор Швайка намагався якомога більше розказати журналістам про те, яка погана в Україні влада, зовсім забувши про те, що треба продовжувати пікет. Доки він там розмовляв, пікет потроху сходив нанівець, а ось, як розв'язати болюче українське національне питання в Харкові, у нього схоже, чітких пропозицій і програм немає. Стало тихо, всі чекали свого керівника і його наказів.
Гасла без радикальних дій і пропозицій біля російського консульства

На запитання кореспондента “Справжньої варти” про те, чи не планує Харківський осередок ВО “Свобода” яскравих заходів, наприклад зі спаленням червоного комуністичного прапора, чи облиття червоною фарбою зошитів, що нагадують зовнішнім виглядом справи КГБ, - пікетувальники сказали, що нічого подібного вони робити не будуть, оскільки, на їхню думку, це дуже радикально.

На запитання про те, чи підготували організатори пікету звернення до російського консульства, люди відповіли, що так. Всі вони чекали, доки голова Харківського осередку закінчить спілкуватися із журналістами і віднесе його представникам консульства. Але Ігор Швайка не поспішав, бо важливішим для нього було засвітити своє обличчя перед камерами, ніж займатися справою власного партійного пікету. Більше половини часу пікету було вичерпано, а люди все чекали, коли ж буде віднесене те звернення і просто стояли мовчки. Здавалося, що пікет закінчився. Люди продовжували чекати наказів свого організатора.

Дуже дивним здався той факт, що один пан, виступивши в гучномовець перед російським консульством під прапором ВО “Свобода” відмовився назвати своє ім’я.

Та все ж таки під час пікету було висловлено думку про те, що Україні запропоновано невигідну співпрацю з Росією. Ігор Швайка наголосив на тому, що Росія сплачує Україні 41 копійку за оренду одного квадратного метра під військові бази Російського Чорноморського Флоту. Звісно, що така зовнішньо-економічна політика вкотре засвідчує те, які насправді у нас відносини з Росією.

Те що Україна повинна бути вільною і незалежною державою, що українська мова повинна бути панівною на всіх теренах нашої держави, що влада повинна захищати економічні інтереси держави при підписанні міжнародних угод – такі позиції має не лише ВО “Свобода”, а й ціла низка інших націоналістичних організацій. Тож, чи нарешті об'єднаються українські патріоти в єдину команду, здатну врешті-решт прийти до влади в Україні? Гадаю, що популяризація власної партії чи організації не повинна бути наріжним каменем їхньої діяльності, тим більш в тих умовах, в яких опинилася сучасна Україна.

 

comments powered by HyperComments