Для проведення громадських слухань на захист зелених насаджень харківському осередку ВО “Свобода” не вистачило 23 людини

Жанна Титаренко  |  Четвер, 24 червня 2010, 21:48
Голова харківського осередку ВО “Свобода” Ігор Швайка намагався провести громадські слухання на захист зелених насаджень. До порядку денного були включені питання про виділення територій у зелених зонах міста під будівництво гольф-клубу, дороги та різних торгових об’єктів у Парку Горького тощо.
Для проведення громадських слухань на захист зелених насаджень харківському осередку ВО “Свобода” не вистачило 23 людини

Реєстрацію людей, які прийшли взяти участь у громадських слуханнях контролювали представники харківської міської влади. Для результативного проведення громадського голосування потрібно було 200 людей, які проголосували б проти вирубки зелених насаджень та наклали мораторій на рішення про вирубку дерев у Лісопарку, Парку Горького тощо, що вже прийняті міською владою.

Люди з нетерпінням чекали, доки назбирається потрібна кількість людей, але цього не сталося. Обурений і розгублений голова харківського осередку ВО “Свобода” Ігор Швайка поскаржився на те, що у цій справі йому не допоміг Арсен Аваков та інші представники “Зеленого фронту”. Але в той же час, Ігор Швайка замовчав той факт, що в перший тиждень вирубки дерев у Парку Горького людей із його партії та й його самого на місці подій не було.

Звісно, що проводити громадські слухання і збирати підписи на захист зелених насаджень міста це корисна справа, але, на жаль, все це організатори, як правило, роблять задля свого політичного піару. Та все ж є люди, яким байдуже яка організація проводить громадські слухання і вони приходять для того, щоб дійсно зробити корисну для міста справу.

У Конституції України записано, що джерелом влади є народ, але чинна влада цього панічно боїться і наступного тижня у Верховній Раді на голосування буде поставлено питання про скасування проведення місцевих референдумів. Звісно, що, якщо цей законопроект буде прийнято, то у Харкові не можливо буде проводити, а ні громадські слухання, а ні місцеві референдуми.

Але незважаючи на це, голова харківського осередку ВО “Свобода” Ігор Швайка призначив час наступних громадських слухань на 7 липня поточного року з надією, що все ж таки законопроект про скасування місцевих референдумів прийнятий найближчим часом не буде.  


 

comments powered by HyperComments