Польські мотоциклісти відвідали Харків

Четвер, 9 вересня 2010, 13:10
Учора до Харкова прибула велика група польських мотоциклістів - учасників 10-го Катинського рейду, паломницької поїздки до місць масових розстрілів польських воїнів у концтаборах СССР
Польські мотоциклісти відвідали Харків

Увечері на польському військовому цвинтарі біля П’ятихаток під Харковом відбулася відправа Святої Літургії латинського обряду, на якій були присутні генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Ґранат, заступники голів обласної та міської рад, учасники Катинського рейду.

На запрошення Генерального консульства Республіки Польща відправу відвідав архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко). Після завершення літургії архиєпископ Ігор прочитав молитву за вічну пам’ять загиблих воїнів і звернувся до присутніх з коротким пастирським словом.

Владика подякував учасникам Катинського рейду за плекання пам’яти про загиблих співвітчизників і назвав гостей з Польщі "послами пам’яти". Архиєпископ нагадав, як по-новому минулий рік, позначений катастрофою під Смоленськом, відкрив присутність Катині в нашій дійсності.

Зло, жертвами якого стали полонені 1939 р. поляки в Катині й під Харковом, не зникло з нашої реальности. Його сліди помітні повсюди на просякнутій кров’ю українській землі. Тим важливіша інша подія минулого року - нове відкриття для християнської спільноти жертви беатифікованого Католицькою Церквою о. Єжи Попелюшка та її сенсу, закладеного в девізі: "Перемагати зло добром". Катинський рейд відкриває силу добра, здатного перемагати зло.
 

comments powered by HyperComments