Харківський Євромайдан оголосив повну мобілізацію людей на Київ (ФОТО)

Юлія Гуш  |  Середа, 19 лютого 2014, 02:11
Харківський Майдан відреагував на події в столиці і оголосив повну мобілізацію добровольців на Київ. Про це харківські активісти повідомили на черговому Євромайдані 18 лютого.
Харківський Євромайдан оголосив повну мобілізацію людей на Київ  (ФОТО)

«Харківський Євромайдан оголосив повну мобілізацію людей на Київ, – розповів активіст Володимир Чистилін, – хто може – той їде. При чому, це не тільки боєздатні чоловіки, а й медичний персонал. Це і ті люди, які мають змогу поїхати на власних автівках. Ми максимально допомагаємо київському Майдану і речами, і ліками, і грошима, і молитвою. Все для фронту, все для перемоги. Наша задача на сьогодні – допомогти столиці. Бо ситуація, яка там склалася, є дуже складною».

Цього разу на Майдані зібралося значно більше людей, ніж зазвичай. Вони не змогли залишитися байдужими до тих трагічних подій, які сьогодні відбуваються в столиці. Зустріч розпочалася хвилиною мовчання. О. Віктор Маринчак (Українська православна церква Київського Патріархату) провів молебень за загиблими в Києві. Як завжди, діяв вільний мікрофон, яким могли скористатися всі учасники. Зокрема, з імпровізованої трибуни черговий раз прозвучав заклик бойкотувати товари виробників, власниками яких є члени Партії регіонів. Також активісти повідомляли останні події з Києва:

«Останні новини невтішні, - повідомила активістка Надія Савинська, – повністю закритий в'їзд до Києва. Місто перекрито. На думку народного депутата Лесі Оробець, події, які відбуваються на київському Майдані, готувалися мінімум як за тиждень. Притому цілеспрямовано. На поступки йти ніхто не збирався. Майдан розірвали спеціально. Для того, щоб люди з нього пішли на Грушевського і таким чином їх було роз'єднало. Щоб вони опинилися в різних місцях. Нам з вами, тим, хто зостався тут, залишається лише молитися. І перезавантажувати Харків, щоб він, нарешті, став п'ятим" [- йдеться про визначення Юрія Шевельова про п'ятий Харків - сучасний, український].

Фото автора

 

comments powered by HyperComments