«Ми не можемо мовчати»: в Харкові пікетували консульство Російської Федерації

Юлія Гуш  |  Субота, 15 березня 2014, 13:43
14 березня біля Генерального консульства Російської Федерації провели пікет під назвою «Я не можу мовчати».
«Ми не можемо мовчати»: в Харкові пікетували консульство Російської Федерації

Його учасники зібралися, щоб висловити свою незгоду з агресивною політикою Кремля.

«Мета цього заходу – зібрати людей, яким є що сказати Російській Федерації, – розповіла організаторка пікету Вікторія Булавіна, – і виступити з цим перед Генеральним консульством, де знаходиться їх дипломатичне керівництво. Яке могло б безпосередньо передати інформацію стосовно наших громадян та їх позиції що до політики Росії в Україні».

Мітингувальники тримали в руках плакати з гаслами проти війни та політики Володимира Путіна. Кожен охочий, якщо мав що сказати, міг написати свій меседж на білих листах, які були у вільному доступу. До речі, серед мітингувальників були і росіяни, які також виказали свою незгоду з діями кремлівської верхівки.

Євгенія Левінштейн, автор дитячих енциклопедій: «Я прийшла, тому що мене лякає та незрозумілість та невизначеність, яка коїться з нашою державою. Наша країна сама вирішувала, що для неї добре, а що – погано. І зовсім не зрозуміло, який стосунок до цього має інша держава, яка намагається втручатися в наші справи. Це найбільша помилка, про що говорю своїм друзям-росіянам, хорошим людям, які не розуміють, що у нас відбувається. Вони не розуміють, що 22 роки тому вони опинилися в одній країні, а ми – в іншій. І вони продовжують жити та думати тим Радянським Союзом і не можуть збагнути, що ми вже багато років живемо в іншій країні».

Тетяна Онищенко, інженер, викладач: «Я народилася і виросла в Росії, в Белгородській області. Мій батько, моя сестра, всі мої родичі, всі вони, нажаль, сприймають зовсім неадекватно те, що в нас зараз відбувається. Я хочу виразити протест проти цього. Мої однокласники і однокурсники також б’ють себе п’ятами в груди і кричать, що Крим російський, і Східна Україна також російська, що вас «зомбують». А я проти цього всього».

Також на пікеті була написана петиція, в якій учасники виказали свій протест проти втручання Росії у внутрішню політику України, проти її інтервенції в Криму та неадекватного висвітлення подій в Україні в російських ЗМІ.

Учасники пікету підкреслили, що права російськомовного населення, до якого вони як раз належать, ніяк не порушуються. Тому  жодного «захисту прав» вони не потребують. Мітингувальники також закликали нарешті почати називати речі своїми іменами: окупація це окупація, а не в якому разі не захист. Загалом, петицію підписало 48 осіб. Її було передано до Генерального консульства  Російської Федерації.
 

comments powered by HyperComments