Велетенський голуб, маки та десятки військових – мирний День Перемоги у Харкові

Ніна Жаровська  |  Субота, 10 травня 2014, 11:38
У парку імені Горького 9 травня розмістились люди у військовій формі. Це актори, музиканти і співробітники парку. Впродовж дня вони розповідали малечі про Велику Вітчизняну війну, співали для ветеранів і разом із гостями парку писали листи вдячності тим, хто відстоював свободу на війні.
Велетенський голуб, маки та десятки військових – мирний День Перемоги у Харкові

Однин із майданчиків парку імені Горького на один день перетворився на «пункт розміщення військових». Тут і справжня зброя, і вогнище з котлом, в якому готуватимуть кашу, і кролики в загорожі. А ще люди в радянській військовій формі. Все це частини «живої панорами»: тобто відтвореної картини того, як радянські військові жили в побуті – як харчувались, як поводились.

«Ти маскуватися вмієш?», - запитує в маленького хлопця чоловік у військовій формі. І вже за хвилину він показує спеціальний «одяг» - маскувальну сітку, розповідає, як їїтреба одягати і де.

Цей чоловік насправді актор театру «Мадригал» Владислав Полях. В армії він насправді служив, а ось грати військових йому доводиться вперше. А ще він  знає безліч  цікавих історій з фронту. Їх він без упину переповідає своїм гостям.

 Дівчата у формі показують дітям «похідну аптечку». Там все справжнє – є бинти, «зеленка», йод і ще багато чого.

Ще двоє хлопців заяняті музикальним супроводом – один грає на гітарі, другий час від часу включає справжній програвач. Це з музею, пояснює хлопець. Але грає він так. Як і 70 років тому. А ще «в комплекті» з апаратом є багато музикальних платівок.

Кожен бажаючий міг стати частиною «живої панорами», перевдягнувчись у військову форму. Волонтери таких гостів фотографували. Світлини відправлять кожному на пошту, пояснив волонтер акції Ігор.

На інших майданчиках парку також були люди у військовій формі – це музиканти та співаки, які давали концерт, аніматори. Які допомагали запустити велетенського «голуба миру», який було створено з повітряних кульок.

На Дитячому майданчикку парку розмістилась «польова пошта». Там діти малювали привітання для ветеранів. А дорослі писали їм листи. Коженаркуш потім загортали в трикутники. «Так робили й на війні», – пояснює «поштар» Аліна. Кожен лист знайде свого читача – після акції привітання передадуть ветеранам.

comments powered by HyperComments