Харківські майданівці провели недільне віче

Юлія Гуш  |  Понеділок, 2 червня 2014, 10:07
1 червня до міжнародного Дня захисту дітей харків’яни знову зібралися на черговому недільному віче.
Харківські майданівці провели недільне віче

«Наша акція називається «Не наступай на граблі – захисти свої дітей», – розповів співорганізатор харківського Майдану Володимир Чистилін, – ми хочемо щоб всі ці зміни, які відбулися врешті-решт привели до результату. Щоб суспільство не наступало на граблі, як ми це вже бачили в 2004 чи 2005 році. Сьогодні ми привели людей, які реально щось роблять – прикрашають місто, допомагають армії та пораненим військовим».

Громадські активісти розповідали про нагальні проблеми української армії та звітували про вже зроблені справи: скільки грошей було зібрано, яких товарів для потреб армії закуплено, кому було надано допомогу. Чимало мітингувальників не проігнорували заклик організаторів і прийшли на віче у вишиванках, віночках та з українською символікою.

Майдан Харкова свою діяльність не припинятиме: «Я думаю що харківський Майдан як великий рух буде продовжуватися: допомагати армії, пильнувати за спокоєм в місті, контролювати владу, писати новини, – розповіла Наталка Зубар, – зараз з’явилося дуже багато молодих харків’ян які повідомляють абсолютно про все що відбувається в місті.

Крім того, члени Демократичного альянсу провели невеличкий тематичний флешмоб з демонстрацією золотих грабель (відсилка до золотого унітазу та золотого батону). Вони, згадуючи здобутки України, наголошували на моментах, де українці «наступили на ті ж самі граблі» та повторили старі помилки. «Виявилось, щоб не битись лобом об граблі, варто їх взяти до рук», – закінчили демальянівці.

Завершився мітинг ходою до площі Конституції. Мітингувальники розвернули два довгі полотнища (синього та жовтого кольорів), які символізували український прапор. Скандували «Слава Україні» та «Донбас – це Україна». Співали популярну серед футбольних фанатів кричалку про Путіна. Після прибуття мітингувальники виконали гімн України. 

comments powered by HyperComments