Читати не силоміць, а з забавками. У Літмузеї відкриють "Книгу"

Ніна Жаровська  |  Четвер, 19 червня 2014, 20:21
Як зробити так, щоб шести-восьми-дванадцятирічна дитина сама взяла до рук книгу? Не просто покрутити чи потримати. А читати. У Літмузеї знають секрет. І вже за два дні там відкриється освтньо-розважальний центр. Він так і називається – "Книга".
Читати не силоміць, а з забавками. У Літмузеї відкриють "Книгу"

Зовнішньо це – одна з кімнат Літературного музею. Проте над її оздобленням зовнішнім та наповненням смисловим працювала ціла команда.

Дизайнерка Марічка Рубан створила спеціальні вказівники, "казкові" афіші та листівки. Двоє архітекторів – Василіса Щоголева та Богдан Волинський – працювали над дизайном власне кімнати.

"У “Книзі”, попри її невеличкий розмір, будуть втілені європейські традиції інтерактивних дитячих центрів. Скажімо, тут, як і в шведському Юнібакені, можна буде побачити хатки на дахах стокгольмських будинків, які надихнули Астрід Ліндґрен на образ житла для Карлсона; або подумки погуляти у парку “Пазлвуд”, який став прототипом літературного Середземʼя Толкієна", - обіцяють організатори центру.

Проект кімнати

А ще працівники самого музею вони вигадали силу-силенну забавок для дітей. Впродовж півтора годин у центрі йтиме "екскурсія". Проте не нудна із завченими й щоразу літературно-одноманітними фразами, а "інтерактивна" - діти гратимуть, вгадуватимуть загадки тощо.

Перша інтерактивна виставка-програма “Книги” називатиметься “Гарячий тур довкола світу: видатні твори дитячої літератури”.

Відкриття освітньо-розважального центру відбудеться 21 червня о 15.00.

Цього дня у Літмузеї відбудуться наступні заходи:

15.00 — Квест «Книжкова прогулянка».
15.00 — Ігри з різних країв; майстер-класи з виготовлення дитячих паперових іграшок у дворі Літмузею.
16.30 — Театр тіней «Home Inside» з виставою «Останній листок» за оповіданням О’Генрі.
17.00 — Презентація дитячого освітнього центру «Книга».
17.30 — Виступ етно-гуртів до Дня музики.

Освітньо-розважальний центр “Книга” вміщуватиме до 15 відвідувачів водночас. Вартість півторигодинної програми — 30 гривень за усю групу: якщо збереться група з 15-х осіб, то кожному доведеться заплатити аж дві гривні. Ще 5гривень 50 копійок  коштує власне вхід до Літературного музею.

“Книга” працюватиме з дітьми 6–12 років від понеділка до суботи з 10.00 до 18.00 за адресою: вул. Фрунзе, 6 (ст. м. «Пушкінська»).

comments powered by HyperComments