Листи на війну. Що пишуть діти військовим

Ніна Жаровська  |  Середа, 16 липня 2014, 13:04
Понад три тисячі малюнків, листів і плакатів із посланнями для військових залишили маленькі мешканці Харкова за весь час проведення антитерористичної операції на сході України.
Листи на війну. Що пишуть діти військовим

"Ні - війні", "Борітеся - поборете", "Єдина країна", "Героям слава" - такі "миротворчі" листи залишили для військових діти з Харкова. Цього разу - це 400 малюнків, начальник РМЦ МО України підполковник Дмитро Горбунов. А всього за час проведення АТО діти робили п'ять таких "передачок" листів - усього понад 3 000 карток для військових. 

Частина цих послань відправили учасникам бойових дій на Донбас, а також пораненим військовим, що знаходяться в лікарнях у Харкові та інших містах.

Вік авторів малюнків коливається від 5 до 14 років. Діти малювали роботи у літніх оздоровчих таборах, дитсадках чи художніх школах, розташованих в усіх куточках регіону. Частіше за все, хлопчики та дівчинки у свої роботах застосовували національні кольори, зображували мирні моменти свого життя, високі дерева, зелену траву тощо.
 
 
«Найбільшу кількість зразків дитячої думки ми отримали від вихованців гуртків зображувальної творчості 9-го Гарнізонного будинку офіцерів та Солоницівського навчально-виховного комплексу «Перлина». Мені особисто запам’яталося одна фраза з листа шестирічної Марічки Багас із Дергачівського району: «Дядю солдате, дякую за синє небо і ясне сонечко!», - пояснив заступник військового комісара Харківського ОВК полковник Юрій Калгушкін.

Малюнки дітей покращують емоційний стан поранених і допомагають їм швидше одужати, вважає військовий.

comments powered by HyperComments