Харківська ОДА: вихованці луганського дитбудинку тепер в безпеці

Вівторок, 29 липня 2014, 16:01
61 дитина евакуйована з Луганського дитячого будинку. Їх спочатку перевезли до Куп'янська, а потім – до Харкова. Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.
Харківська ОДА: вихованці луганського дитбудинку тепер в безпеці

Головний лікар Луганського дитбудинку Катерина Донцова розповіла, що бойовики намагалися вивезти дітей в Росію, але їх  вдалося повернути в Україну.

«Дітей зустріли в Куп'янській центральній міській лікарні, куди приїхала бригада лікарів з двох дитячих будинків Харківської області, в які будуть відправлені ці діти, – повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук, – тут, у Куп'янську діти пройшли первинний медичний огляд, їх нагодували і прийняли відповідні документи»

Він розповів, що до дитячих будинків Харківщини буде відправлено 28 дітей віком до двох років і 33 дитини – від двох до чотирьох років. Як повідомляє головний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ОДА Світлана Ковальова, діти перенесли переїзд нормально і почуваються добре.

Стало відомо, що луганські бойовики намагалися вивести вихованців місцевих дитбудинків до Росії. Але Російська Федерація їх фактично не прийняла і дітей вдалось повернути назад.

comments powered by HyperComments