Харків приєднався до всеукраїнської акції «Непокаране зло зростає»

Юлія Гуш  |  Четвер, 31 липня 2014, 12:06
30 липня харківські майданівці долучилися до всеукраїнської акції під назвою «Непокаране зло зростає», влаштувавши пікет біля Дзержинського районного суду.
Харків приєднався до всеукраїнської акції «Непокаране зло зростає»

Подібні акції пройшли в 9 містах України – Києві, Львові, Дніпропетровську, Херсоні, Вінниці, Чернігові, Чернівцях та Луцьку. Ними громадські активісті прагнуть нагадати, що навіть після зміни влади жоден чиновник чи правоохоронець не був покараний за порушення прав людини. Більше того – в деяких регіонах репресії та переслідування громадських активістів продовжились навіть після подій Майдану.

Харківський пікет організувала Громадська варта Харків. Він пройшов на території Дзержинського районного суду. Активісти вимагали люстрації тих високопосадовців, які порушували права людини чи не дотримувалися своїх посадових обов’язків. Конкретні претензії були висунуті до суддів Лазюка та Лосєвої, які, за словами координатора харківського Майдану Валентина Бистріченка, «ім’ям України виносять постанови суду, які підривають авторитет держави».

Наприклад, суддя Лосєва повернула справу на Ольгу Воржеїнову назад до прокуратури. Відомо, що ця особа 13 квітня брала участь в побиттях проукраїнських активістів. Було відзнято відео, де вона ногами «добиває» пораненого активіста. На даний момент Воржеїнова продовжує працювати медсестрою в чугуївській лікарні. Суддя Лазюк звинувачувався в тому, що він свого часу «покривав» Кернеса та Допкіна. Саме він засуджував активістів на 15 діб, які захищали парк Горького від вирубки дерев.

Активісти вимагають люстрації для цих суддів

comments powered by HyperComments