ХОВ ВОВ збирає патріотичні організації задля вирішення суспільних питань

Юлія Гуш  |  Четвер, 31 липня 2014, 22:28
31 липня пройшов круглий стіл під назвою «Співпраця», організований Харківським обласним відділенням Всеукраїнського об’єднання ветеранів.
ХОВ ВОВ збирає патріотичні організації задля вирішення суспільних питань

Це була друга робоча зустріч. Її задача – об’єднати всі патріотичні організації в Харкові, які на даний момент залишаються доволі роздробленими. На заході були присутні представники таких організацій, як Братство ОУН-УПА, Коордрада Харківського Євромайдану, «Просвіта», ХОВ ВОВ, ГО «Демократія», КУН і Товариство політв’язнів та репресованих. Модерував захід голова ветеранської організації Андрій Матющенко,

Було домовлено, що подібні зустрічі повинні бути більш ефективними. Громадські діячі вирішили збиратися один раз на тиждень задля обговорення найбільш нагальних питань стосовно громадського життя міста. Також вони розглянули низку суспільних проблем по декількох напрямках. Спочатку мова йшла про те, що необхідно повернути Український культурний центр, який було ліквідовано 2011 року. Була висунута пропозиція звернутися до Ігоря Балути з проханням повернути УКЦ. Якщо це не дасть результату, то громадські діячі мають намір звернутися до вищих інстанцій.

Також обговорювалася перспективи волонтерства та допомоги армії, госпіталю та кордону. Було домовлено, що громадські організації повинні збирати кошти, передавати необхідну провізію та книги, а також влаштовувати культурно-мистецькі заходи для українських солдат. Громадські діячі також обговорили перспективу створення районних рухів на зразок «Харків проти війни», на основі яких можна створити громадську чи політичну організацію. Також вони наголосили на необхідності того, що громадські організації повинні мати можливість впливати на правоохоронні органи. Крім того, була обговорена координація дій на наступних виборах. Громадські діячі прийшли до рішення, що в першу чергу необхідно не допустити боротьби між своїми кандидатами. 

comments powered by HyperComments