В «Костюринському провулку» проходить презентація фестивалю «Дух ремесел»

Юлія Гуш  |  Вівторок, 12 серпня 2014, 18:13
12 серпня в галереї «Костюринський провулок» стартувала презентація нового арт-фестивалю «Дух ремесел». Захід відбувся в рамках проекту «МИ: КОЛО»
В «Костюринському провулку» проходить презентація фестивалю «Дух ремесел»

Тут відвідувачі мають змогу познайомитися з окремими учасниками фестивалю та їх творіннями, дізнатися про його програму та записатися на різноманітні майстер-класи. Сам фестиваль стартуватиме 25 серпня під Харковом в селі Заборянка.

«Для того щоб харків’яни ближче познайомились фестивалем, ми запропонували провести його презентацію в нашій галереї, – розповіла арт-директор «Костюринського провулку» Наталія Нечепуренко, – в цей час пройдуть наші традиційні свята – Маковій, Яблучний та Медовий Спас. Тому ми запрошуємо і дорослих, і дітей доторкнутися до наших національних традицій і разом з нами взяти участь в невеличких майстер-класах, де майстрині розповідатимуть про те, що буде проходити на самому фестивалі».

Проект «МИ: КОЛО» об’єднує майстрів та ремісників не тільки з Харківської області, а й з Полтави, Запоріжжя та Дніпропетровська. Це люди, які не тільки відтворюють традиції народних майстрів, а й діляться своїми знаннями та вміннями з оточуючими. Серед них є склодуви, гончарі, керамісти, ковалі, писанкарі тощо. Побачити їх всіх «в дії» можна буде на самому фестивалі.

На даний момент в галереї презентована тільки частина народних виробів. За словами арт-директорки ці експонати відвідувачі можуть не тільки подивитися, а навіть доторкнутися руками, взяти участь в майстер-класах, пофотографуватися в народному вбранні. «Відвідувач може так зрозуміти, чого він бажає. Згадати чим він хотів займатися в дитинстві. Адже зараз прийшов той самий час, коли кожен бажаючий може себе спробувати в творчості», – додала Наталія Нечепуренко.

 

comments powered by HyperComments