В Харкові пройшла акція «Герої нашої незалежності»

Юлія Гуш  |  Понеділок, 25 серпня 2014, 11:30
24 серпня до Дня Незалежності України Громадська Варта Харків спільно з Громадським сектором Євромайдану провела акцію «Герої нашої Незалежності».
В Харкові пройшла акція «Герої нашої незалежності»

Це всеукраїнська акція, яка проходила в шести містах України – Харкові, Києві, Львові, Херсоні, Одесі та Комсомольську. Її мета – нагадати небайдужим українцям про те, що боротьба за незалежність триває і за неї продовжують гинути люди. «Тому ми просто хочемо перемістити акцент з яких-небудь веселих святкувань саме на це, – розповів Валентин Бистріченко, активіст, «Громадської Варти Харків», - на всіх тих людей, які зараз захищають нашу державу. І на всіх тих людей, які захищали Україну протягом всієї її історії».

Акція пройшла біля пам’ятника Шевченку. З імпровізованої сцени майданівці розповіли про долі харків’ян на мешканців області, які загинули в цій війні. Це Руслан Плоходько, Микола Топчій, Олександр Якимов, Сергій Гончаренко, Микола Постольний, Максим Закопайло, Геннадій Тома, Олександр Лавренко, Федір Синельник, Кудайназар Саіпов, Дмитро Посохов, Станіслав Майсеєв, Андрій Мансуров та Дмитро Чигринов.

По периметру пам’ятника були розміщені банери з біографіями тих людей, які віддали життя за волю України починаючи від кошового отамана Івана Сірка і закінчуючи українськими військовими, які загинули в зоні АТО. Ознайомитися з ними можна було протягом всього дня.

Акція продовжувалась до самого вечора. Майданівці співали патріотичних пісень, збирали кошти для український військових та влаштовували різноманітні флеш-моби. Члени Спілки Української Молоді виклали тризуб зі свічок. Організатори підкреслювали, що ця акція не носить розважальний характер. Вона передусім покликана підтримати український військових у зоні АТО та нагадати харків’янам справжню ціну незалежності. 

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments