Завод імені Малишева готує відправити до зони АТО партію БТР

Понеділок, 25 серпня 2014, 22:49
ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) готує відправити до зони АТО партію БТР- 4.
Завод імені Малишева готує відправити до зони АТО партію БТР

 Про це 24 серпня повідомив журналістам генеральний директор підприємства Микола Бєлов. За його словами, кількість машин не розголошується. Окрім бронетранспортерів, завод планує отримати замовлення на модернізацію як мінімум 10 танків Т- 64 для Нацгвардії. Залежно від фінансування і ситуації в зоні АТО партія може скласти і 100 машин.

Як зазначив Бєлов, підприємство проводить ремонт техніки, постраждалої під час бойових дій, переоснащує БТРи  ґратчастими екранами для захисту від кумулятивних гранат. Усього завод ім.Малишева має замовлень в обсязі 4,3 млрд грн.  Велику частину портфеля замовлень складає тайський контракт на постачання танків"Оплот".

"Першочергове завдання, поставлене "Укроборонпромом", - це своєчасно постачати для армії України нову або модернізовану техніку. Ми готові працювати цілодобово, щоб виконати це завдання", - відзначив Бєлов.

За його словами, одна з проблем заводу полягає в тому, що за останні півтора роки виникла судова тяганина  з Міністерством оборони. "Цю проблему планується розв'язати впродовж двох тижнів. У найближчому майбутньому ми знайдемо взаєморозуміння з Міноборони і з Мінфіном з фінансування виконання контрактів і з підготовки виробництва для нових замовлень. У першу чергу направлятимемо засоби на закупівлю матеріалів. Зараз робітники приходять на завод, а їм нічого робити, оскільки нема з чим працювати", - зазначив Бєлов.

 

comments powered by HyperComments