В Харкові відбулося судове засідання з приводу дошки Шевельову

Юлія Гуш  |  Середа, 3 вересня 2014, 23:27
2 вересня в Дзержинському районному суді відбулося засідання у справі меморіальної дошки Юрія Шевельова.
В Харкові відбулося судове засідання з приводу дошки Шевельову

До цього вищий адміністративний суд України у справі Шевельова 21 травня 2014 року виніс доволі обнадійливе рішення. Він скасував рішення харківських суддів і відправив справу на новий розгляд. Суд зазначив, що висновки суддів Харківського регіону про правомірність рішень міського голови та міськради є передчасними. Також він звернув увагу на рішення Міської комісії з питань топоніміки, законність якого не дослідили суди нижчої інстанції.

Цього разу було прослухано останніх свідків цієї справи – професора Ігоря Муромцева та секретаря топонімічної комісії міськради Олексія Хорошковатого. Вони дали додаткові свідчення в справі меморіальної дошки. В ролі позивача виступив випусник Юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Ростислав Небельський. В залі також була присутня представниця держдепартаменту та особистий адвокат Геннадія Кернеса. Вони наполягали на тому, що задовольняти позов не варто. Після виступу Муромцева суддя Шишкін довго допитував його про подробиці подій річної давнини, ймовірно для того, щоб його заплутати.

«Вони хочуть показати, що мої свідчення нічого не варті, – розповів Ігор Муромцев, – це все на підставі плутання дат чи ще чого-небудь. Адже я не був присутнім на попередніх поданнях свідчень. Вони однозначно налаштовані на те щоб, як то кажуть, «утопити» цю справу. Тому цілком зрозуміло, яке рішення вони приймуть і наскільки воно буде правильним і правовим».

Позивач закликав суддю не підтримувати антиукраїнську позицію міської влади та встати на сторону українців. Але даремно. Вирок був такий: у задоволенні позову повністю відмовити. Проте Ростислав Небельський повідомив, що не збирається відмовлятися від цієї справи і надалі планує оскаржувати це рішення в суді вищої інстанції.

comments powered by HyperComments