«Харківські теплові мережі» мають намір і далі подавати гарячу воду

Вівторок, 16 вересня 2014, 16:51
КП «Харківські теплові мережі» планують подавати гарячу воду в житлові будинки протягом вересня. Про це сьогодні, 16 вересня, на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста повідомив директор ХТМ Сергій Андрєєв.
«Харківські теплові мережі» мають намір і далі подавати гарячу воду

 

За його словами, ХТМ має ліміти на газ для забезпечення подачі гарячої води в цьому місяці, а в жовтні все буде залежати від дати початку опалювального сезону.

«На сьогоднішній день у нас є ліміти на газ, і ми їх не можемо перекинути на січень-лютий, тому підприємство продовжує подавати гарячу воду в будинки харків'ян. Тим більше, що на забезпечення гарячою водою на добу витрачається 300 тис. кубометрів газу, а взимку на опалення на добу - 7 млн кубометрів газу. Тому сенсу економити газ зараз немає, краще забезпечувати подачу гарячої води в житлові будинки», - зазначив директор «Харківських теплових мереж».

За його словами, на підприємстві розроблено комплекс заходів, який дозволить знизити споживання газу на 30%, як того вимагає постанова Кабінету Міністрів. Які з цих заходів підприємство здійснюватиме, залежить від рішень уряду щодо початку опалювального сезону.

Також Сергій Андрєєв зазначив, що на даний час ХТМ забезпечує гарячим водопостачанням харківські будинки в тому числі і замість відключеної на ремонт ТЕЦ-5.

comments powered by HyperComments