В харківської «Просвіти» тепер новий голова

Юлія Гуш  |  Субота, 20 вересня 2014, 22:15
20 вересня в Харкові пройшла звітно-виборча конференція обласного осередку «Просвіти». На ній було обрано нового голову та раду осередку організації.
В харківської «Просвіти» тепер новий голова

Головою обласного осередку «Просвіти» було обрано Дмитра Пилипця. До нього цю посаду обіймав Ігор Кравців. Також на конференції було прийняте рішення звернутися до керівництва харківської облдержадміністрації щодо ініціативи нагородження Василя Третецького орденом Небесної сотні. Як відомо, колишній мер Миргорода Василь Третецький був активістом місцевого Євромайдану. 16 березня на нього було скоєно замах, а через дев’ять днів від отриманих ушкоджень він помер у лікарні.

Сама конференція розпочалася зі звітів Ігоря Кравціва та двох його заступників – Валентини Овод та Дмитра Пилипця. Так вони зачепили цілий спектр проблем, з якими довелося зіткнутися просвітянам останнім часом – починаючи від фінансових заборгованостей і закінчуючи регулярними нападами на приміщення осередку, які відбувалися в березні цього року. Спочатку приміщення забрали члени ВО «Свобода», потім його захопила організація «Патріот України». Крім того, харківська «Просвіта» зазнала погромів від проросійських сепаратистів. В результаті чого приміщення було частково зруйновано і чимало цінних речей було або викрадено, або зіпсовано. Але тим не менш, іти на конфронтацію з цими організаціями «Просвіта» не буде.

Також було наголошено на тому, що незважаючи на всі негаразди, «Просвіта» продовжує займатися соціально корисною працею. На даний момент для неї найбільш пріоритетною є допомога українським військовим. 

comments powered by HyperComments