Майдан Свободи в Харкові перетворять на вишиванку

Ніна Жаровська  |  Субота, 20 вересня 2014, 22:40
З десятої ранку в неділю, 21 вересня, харків'яни малюватимуть на бруківці вишиванку. Орнамент буде суто слобожанським. Мальоване полотно стане найбільшим в Україні. Спеціальні фарби для роботи роздадуть усім, хто забажає долучитись до роботи.
Майдан Свободи в Харкові перетворять на вишиванку
Міжнародний день миру мешканці Харквоа святкуватимуть рекордом - на майдані Свободи усі бажаючі малюватимуть велетенську вишиванку.
 
"Ми будемо малювати величезну вишиванку на площі Свободи. Малювати будемо заздалегідь заготовленою крейдою, розведеною у воді з додаванням пігментів (білий, червоний, чорний)", - анонсують захід організатори акції Всеукраїнська громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» разом з «Молодіжним союзом України». 
 
Орнамент вишиванки буде поділений на окремі квадрати, які й будуть розмальовувати учасники за певною схемою. Тобто кожному учаснику роботи дістанеться певна кількість бруківок, які потрібно буде розфарбувати.
 
"Прохання до учасників, по можливості захопити із собою крейду, пігмент (білий, червоний, чорний) та клей ПВА", - пишуть організатори.
 
Три кольори - червоний, чорний і білий - вони обрали через те, що саме вони притаманні вишивці Слобожанщини. За попередніми планами, вишиванка на бруківці буде 20 на 25 метрів завбільшки.
 
Почнеться акція о 10.00 в неділю, 21 вересня.
 
 
comments powered by HyperComments