В Харкові продовжує діяти «відкритий університет».

Юлія Гуш  |  Понеділок, 22 вересня 2014, 14:02
Кожної неділі після десятої години ранку на площі Свободи діє «відкритий» університет по інформаційній та психологічній підготовці населення до бойових дій.
В Харкові продовжує діяти «відкритий університет».

Тут кожен бажаючий може отримати потрібну інформацію щодо захисту міста від можливого вторгнення Російської Федерації, починаючи від стану харківських бомбосховищ і закінчуючи тим, чим кожен з них може бути корисним під час війни. Також тут проходить збір коштів на потреби армії та госпіталю.

Наприклад, на даний момент стан бомбосховищ важко назвати задовільним. «Стан дуже важкий, – розповіла Наталія Антонова, активістка «Громадської варти Харків», – мотлох, сміття ... Єдине, що зробила влада – провела світло. Допомагали нам мешканці. Але їх було дуже мало, адже це був будній день. Влада обіцяла провести вентиляцію, каналізацію. А далі вже жителям роздадуть фарбу, щоб вони привели цю справу до ладу. А то там дихати нічим. Фарба облуплена. Меблів немає. Підлога гнила. На стінах цвіль і грибок».

Також на площі люди записувалися в добровольчий загін по захисту Харкова. Там, наприклад, вони отримують змогу пройти військову підготовку. А деякі з них будуть брати участь в патрулюванні міста. Паралельно проходив запис медиків-волонтерів. За словами активістки Олени, вони спочатку отримують теоретичні знання по наданню першої медичної допомоги, а вже потім будуть працювати з реальними травмами. Це допоможе їм бути психологічно готовими до медичної практики, адже деякі з них поїдуть в зону АТО. Жінка розповіла, що не всі волонтери мають медичну освіту. Серед них навіть є діти, які також висловили бажання навчитися навичкам надавати першу допомогу.

Що до дітей, то тут найменші патріоти малювали для українських військових. Згодом всі малюнки будуть передатні в руки адресатам. Також харківські активісти подякували тим росіянам, які, незважаючи ні на що, вийшли на марш миру. 

comments powered by HyperComments