В Харкові пройшло недільне віче з концертом та промовами

Юлія Гуш  |  Понеділок, 22 вересня 2014, 15:11
21 вересня в Харкові після маршу миру відбулося вже традиційне недільне віче. Розпочалося воно з того, що активісти випустили білих голубів, які мали символізувати мир.
В Харкові пройшло недільне віче з концертом та промовами

Також біля мікрофону виступили представники кримськотатарської громади. Вони наголосили на тому, що незважаючи на всі утиски з боку російської влади, вони під неї не прогнулися і нікого не зрадили. Згодом відбувся концерт, на якому виступили Маріна Кехтер, дует «Кулі» та гурт «Урбаністан».

Зиновій Медюх з дуету «Кулі» подякував харків’янам за їх громадянську позицію. «Я впевнений, що назад дороги немає. В тому, що Харків вистояв, була наша перемога. І це є запорукою того, що тут Україна була і завжди буде. Дякую вам», - сказав він. Зиновій Медюх наголосив, що разом зі своїм товаришем не збирається покидати Східну Україну доти, токи тут триває війна.

Також знайшовся час і для об’яв. Було оголошено, що того дня харків’яни побили рекорд – намалювали найбільшу вишивану в світі. Її ширина складає 21 м, а довжина – 101 м. Правда, цей рекорд так і не був засвідчений офіційно: люди, які фіксують подібні досягнення в Книзі рекордів України, вимагали від активістів біля 9 тисяч гривень.

Крім цього, того дня в Харкові сталася ще одна знакова подія. Кілька десятків молодих людей розмалювали пам’ятник Леніну на площі Свободи. Міліція, як не дивно, стояла осторонь і в це діло не втручалося. Проте як повідомляє УНІАН, на наступний день ці надписи комунальники змили.   

comments powered by HyperComments