Харківська облрада потребує додаткових коштів на біженців

Понеділок, 22 вересня 2014, 17:39
Харківська область повністю виконує план наповнення бюджету: до бюджету зібрано близько 8 млрд.грн., але незважаючи на це потреби області забезпечені на 80%. Про це 22 вересня повідомив журналістів голова Харківської облради Сергій Чернов. За його словами, бюджетним організаціям не вистачає 227 млн.грн. до кінця року для того, щоб сплатити, зокрема, за комунальні послуги і зарплату працівникам.
Харківська облрада потребує додаткових коштів на біженців

 

Як відзначив Чернов, ще є проблема в тому, що в області - понад 100 тис. переселенців. З них більше 70 тис. звернулися до різних інстанцій з проханням забезпечити  їх соціальний захист. "Це кошти, які мають бути виділені додатково, і яких бракує до кінця року. Якщо не зміняться потоки пересування людей з Донбасу, то  області потрібно  фінансування в 52 млн.грн., при цьому велика частина з цієї суми є адресною допомогою. Люди повинні були отримувати ці гроші в Луганській і Донецькій областях, але зараз вони отримують допомогу в нас", - розповів Чернов.

Він також звернув увагу на ще одну проблему. За оцінками фахівців, лікування однієї людини гемодіалізом обходиться на рік приблизно в 300 тис.грн. Облрада акумулює і виділяє на допомогу людям усі вільні кошти, але кількість тих, які цього потребують, росте.

 "Ми звертатимемося до уряду з проханням перерахувати необхідні кошти (близько 30 млн.грн.) в розпорядження облради", - повідомив Чернов.

comments powered by HyperComments