Харків’яни протестували проти забудови історичного центру міста

Юлія Гуш  |  Субота, 11 жовтня 2014, 13:02
10 жовтня напроти приміщення міськради відбувся пікет проти забудови історичного центру Харкова. Бо як відомо, на вулиці Квітки-Ослов`яненка вже розпочалося будівництво багатоповерхового будинку класу «преміум».
Харків’яни протестували проти забудови історичного центру міста

Активісти впевнені, що це будівництво не тільки змінить образ історичного центру міста та поставить під загрозу прилеглі пам’ятки архітектури, а й порушить права мешканців сусіднього будинку, які вже шість років борються проти цієї забудови. Акція розпочалася біля паркану, за яким, власне, почалося будівництво. Активісти почепили на них плакати з надписами «Харків’яни, охороняймо архітектуру від держави», «Можновладці! Вгамуйте свої апетити», «Державному вандалізму – ні!».

Олег Перегон: «Ущільнююча забудова – це біч і України, і інших пострадянських країн. Коли будувалися ці будинки, розуміння екологічних прав людини було погане. Тут і так недостатньо площі та освітлення. Старі будинки, як ви знаєте, вони темні і погано провітрювані. Якщо туди втулити ще один будинок – то люди задихатимуться у своїх квартирах. Також будуть порушені їх права на прибудинкову територію. Вона і так маленька. Дивіться, тут ще є дерева. Вони будуть знесені. Чим буде дихати центр міста? Тут і так дуже великий відсоток забруднення повітря».

Вікторія Булавіна: «Для мене дуже важливе збереження історичного центру Харкова. Адже тут знаходиться чимало будівель, які охороняються державою, наприклад, найстаріша в Україні церква святого Антонія. Цю частину міста краще не чіпати. А та восьмиповерхова будівля просто не буде вписуватись в ансамбль, адже височітиме над іншими. Тим самим буде руйнуватися історична спадщина Харкова».

Акція завершилася під стінами міськради. В її рамках також відбувся збір підписів під заявою, направленою проти цієї забудови. 

comments powered by HyperComments