Харківські медичні заклади отримали нове обладнання (частина 1)

Юлія Гуш  |  Середа, 29 жовтня 2014, 21:53
Міжнародний благодійний фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці передав необхідне медичне обладнання цілому ряду медичних закладів Харкова. Серед них – електрокардіографи, ультразвукові діагностичні системи, парові стерилізатори тощо.
Харківські медичні заклади отримали нове обладнання (частина 1)

Зокрема, Харківська міська поліклініка № 17 отримала ультразвукову діагностичну систему DC-N3 «Цей апарат дозволяє подивитися серце та практично всі кровоносні судини, він дає графічне зображення внутрішніх органів, – розповів хірург Олександр Зуб, – він відносно сучасний. В попередньому таких функцій не було. Ми вдячні нашим меценатам за цей апарат, який дозволяє якісно обстежувати населення нашого міста».

Новий апарат може прослужити 10-12 років. Попередній, прибалтійського виробництва, експлуатувався вже 11 років і на даний момент є морально застарілим. «Подібного діагностичного УЗД-приладу в нашій поліклініці не було з часів її відкриття, – повідала Світлана Російська, – це призвело до нерівної конкуренції з приватними медичними закладами, які оснащенні за останнім словом техніки».

Вадим Мохов, керівник фонду, розповів, як з‘явилася ідея оснастити медичні заклади Харкова сучасним обладнанням. Це сталося тоді, коли фонд дізнався про нестачу значного комплекту приладів у воєнному шпиталі. Тоді фонд забезпечив заклад всім необхідним.

«Разом з тим ми почали дізнаватися що така ж сама ситуація склалася медичних закладах міста та області, – розповів Вадим Мохов, – на сьогодні наш фонд взяв на себе місію забезпечити найбільш сучасними приладами державні поліклініки та лікарні. Куди приходять пенсіонери та малозабезпечені мешканці міста, які не можуть звернутися до приватних клінік. За півтори місяці ми доставили та встановили прилади на суму більш ніж 3 мільйона 700 тисяч гривень».

comments powered by HyperComments