Фахівці з Харкова розробили нові препарати для військових, але не можуть їх зареєструвати

Середа, 12 листопада 2014, 18:59
У лабораторії технології та аналізу лікарських засобів «Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України в Харкові розроблено низку препаратів місцевої дії для знеболювання та знезараження ран у військово-польових умовах і для лікування інфікованих ран у шпиталях. Повідомляє сайт Zaxid.net.
Фахівці з Харкова розробили нові препарати для військових, але не можуть їх зареєструвати

«Це оригінальні препарати (пінні аерозолі, мазі, розчини), які можна застосовувати на різних етапах лікування. Вони допомагають боротися з інфекцією, викликаною мікроорганізмами, зокрема – полірезистентними (стійкими до двох і більше препаратів)», – розповіла на прес-конференції в середу старший науковий співробітник Інституту монокристалів Олена Безугла, передає «Інтерфакс-Україна».

Вона стверджує, що ці препарати можна було б використовувати для лікування ран, які бійці отримали в зоні проведення антитерористичної операції, проте вони поки що не зареєстровані. Як правило, пов'язані з реєстрацією витрати бере на себе виробник, однак українські фармацевтичні підприємства, до яких зверталися співробітники лабораторії, зацікавленості не виявили.

«Щоб ці препарати знайшли свого споживача, потрібен зацікавлений виробник і зацікавлений замовник», – зазначила Безугла.

comments powered by HyperComments