У суботу буде оголошена хвилина мовчання

Четвер, 20 листопада 2014, 15:22
До 81-ї річниці пам'яті жертв голодомору в Україні в Харкові відбудеться спільна молитва священнослужителів усіх конфесій і поминальна хода. Повідомляє сайт газети «Вечерний Харьков».
У суботу буде оголошена хвилина мовчання

Як повідомив директор департаменту масових комунікацій ХОДА Євгеній Ярошенко, головними об'єктами цього дня стануть Меморіальний комплекс пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років в Черкаській Лозовій (там заплановано покладання квітів), Молодіжний парк і площа Свободи. Так, опівдні громадські діячі організовують ходу від площі Конституції до Молодіжного парку, де о 15.00 у Хреста жертвам голодомору відбудеться спільна молитва. Її вимовлять священнослужителі різних конфесій: представники Київського патріархату, автокефальної, католицької і греко-католицької церков. Потім учасники заходу пройдуть колоною до площі Свободи.

 З 16.00 до 18.00 на площі пройде акція пам'яті, в якій візьмуть участь близько 200 людей, - говорить Євгеній Ярошенко. - За допомогою засвічених лампад на мостовій площі Свободи буде викладений величезний хрест.

Євгеній Ярошенко завірив, що безпеці заходів сприятимуть СБУ і співробітники міліції. Поки, за даними начальника відділу профілактики Управління ДАІ ГУМВД України в Харківській області Олега Никоненко, на вечір 19 листопада, розпоряджень про перекриття під час ходу руху на Сумській, не надходило.

 - Проте якщо по центральних вулицях міста рухатиметься колона, ДАІ подбає про безпеку, як це завжди буває на подібного роду заходах, - завірив правоохоронець.

О 16.00 на усіх підприємствах, в організаціях і установах буде оголошена хвилина мовчання.

Напередодні в Державному архіві Харківської області відкриється виставка архівних документів "Скорботна пам'ять поколінь". Як розповіла головний фахівець відділу інформації і використання документів Держархіву Харківської області Валентина Плисак, в числі найяскравіших експонатів - листи селян в органи влади із скаргами на нездійсненність норм хлібозаготівельних планів, з проханнями допомогти сім'ям, які голодують.

comments powered by HyperComments