Харківській журналістці погрожували вбивством. Інцидент пов'язаний з професійною діяльністю

Середа, 26 листопада 2014, 19:59
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом загрози вбивством власному кореспондентові газети "Урядовий кур'єр" Світлані Галаур. За словами жінки, це пов'язано з веденням журналістського розслідування. Повідомляє сайт "Об'єктив-новини".
Харківській журналістці погрожували вбивством. Інцидент пов'язаний з професійною діяльністю

Світлана Галаур повідомила, що інцидент стався ранком 22 листопада в будинку, де вона мешкає.

"Біля ліфта нашого будинку, на поверсі, де живе наша сім'я, невідомі схопили мене зі спини і, виштовхавши на балкон, "попередили", щоб я "не лізла не у свої справи, тому що закінчу життя самогубством" і красномовно нахилили голову через перила балкона 13 поверху", - цитує журналістку УНІАН.

Галаур припускає, що загроза пов'язана з проведенням журналістського розслідування відносно розкрадання держкоштів на одному з харківських казенних підприємств, а також - пов'язаним з цією"сфабрикованою прокуратурою кримінальною справою" відносно працівників міліції, які займалися кримінальним провадженням за фактом привласнення грошових коштів на цьому підприємстві.

"Я проводила журналістське розслідування за цим підприємством, проводила його не лише я, але як я зрозуміла, я була слабкою ланкою в цьому всьому. Я цього року почала це робити, почала збирати матеріали по крихтах, спілкуватися з людьми. Я зустрілася з тим, що не усі можуть говорити про ці розкрадання", - розповіла Галаур.

Як раніше повідомили в міліції - вжиті всі необхідні заходи із забезпечення безпеки журналіста. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.129 (Загроза вбивством) Кримінального кодексу України.

comments powered by HyperComments