Львівська та Харківська облради співпрацюватимуть, аби пришвидшити децентралізацію влади (фото)

Середа, 26 листопада 2014, 20:06
Львівська та Харківська обласні ради домовилися співпрацювати, щоб пришвидшити процес децентралізації влади в Україні. Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної ради Петра Колодія, заступника голови обласної ради Валерія П’ятака, членів президії облради з делегацією Харківської області сьогодні, передає «Вголос».
Львівська та Харківська облради співпрацюватимуть, аби пришвидшити децентралізацію влади (фото)

 

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зазначив, що Львівщина та Харківщина мають однакові погляди на впровадження реформ в Україні й робитимуть усе, що від них залежить, щоб зміни в державі почались якнайшвидше.

«Вважаю, що кожен утрачений день на проведення реформ працює не на нашу користь. Тому ми з колегами в найближчі 10 днів зустрічатимемося в Києві та гостро ставитимемо перед парламентом та новим урядом питання про необхідність зробити перші кроки для проведення реформ щодо підсилення регіональної політики реформ місцевого самоврядування, територіальної організації влади. Ці питання повинні бути стратегічними і для влади, і для регіонів, і для простих людей», – сказав Сергій Чернов.

 

Голова ЛОР Петро Колодій, своєю чергою, зазначив, що Харківська та Львівська облради повинні співпрацювати не лише в питаннях децентралізації влади, а й для вирішення інших проблем.

«Нам варто розглянути питання координування відповідальних рішень. Коли певні рішення ухвалюватимуть Харківська та Львівська ради, це повинні підтримати інші області. Я переконаний, що президент чи голова Верховної Ради, який бачить рішення всіх рад, дізнається думку всієї України і просто не може не зважати на неї», – наголосив Петро Колодій.

comments powered by HyperComments