Під Харковом відновили роботу величезного заводу
Спочатку почала працювати бойня м’ясокомбінату, а восени цього року запустили технологічну лінію з виготовлення консервованої тушонки. Влітку цю же лінію використовували для виробництва консервованих овочів.
Завод відновили місцеві бізнесмени. «Спочатку вони займалися виливанням кольорових металів, потім перепрофілювалися у фермерське господарство і почали вирощувати зерно. Наступним етапом їх розвитку стала свиноферма. Зараз вона одна з найкрупніших в регіоні, на ній тримається близько тринадцяти тисяч голів свиней. Оскільки реалізувати таку кількість свинини не просто, підприємці вирішили займатися переробкою і відновили м’ясокомбінат», - повідомив Демченко.
Довідка. М’ясокомбінат у Куп’янську спеціалізується на виробництві консервів в банках діаметром 78,2 мм і 99 мм. Виробнича потужність підприємства – близько 20 тисяч банок на добу. Комбінат також здатний виробляти близько 1 тонни ковбаси на день. Підприємство здійснює забій птахів, крупної худоби та свиней. Комбінат постачав косерви (каші) для українського миротворчого контингенту в Іраку.