Організатори «1,5МЕТРОвого протесту» поділилися своїми планами (доповнено)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 13 січня 2015, 21:18
13 січня в незалежному культурному центрі «Іndie» пройшла прес-конференція за участі організаторів «1,5МЕТРОвого протесту».
Організатори «1,5МЕТРОвого протесту» поділилися своїми планами (доповнено)

Члени студентських та молодіжних організацій висловили своє обурення рішенням Міськради скасувати пільговий проїзд в метро для студентів. Вони зазначили, що в інших містах, де є метрополітен,  пільги таки збереглися. 

Організатори  також пояснили, що всупереч заявам деяких ЗМІ, вони не є радикалами, які намагаються якимось чином розхитати ситуацію в місті. Вони готові йти на діалог для ефективної співпраці. Студенти  тільки зазначили, що не будуть миритися з тим, що влада тишком-нишком приймає закони, які таким чином вирішують їх долю. Крім того, було згадано, що відміна пільгового проїзду для студентів  – це порушення договору між вишами та метрополітеном. Тому вони вимагатимуть повернення студентам пільгового 50% проїзду.

Також організатори протесту виклали ще такі вимоги: надати законну можливість при пред’явленні студентського квитка мати пільгу в міському наземному електротранспорті; створити молодіжний консультативно-дорадчий орган при міській раді для подальшого постійного діалогу з владою із прозорим залучення діючих ОСС ВНЗ та ГО міста; надати можливість присутності на сесіях міської ради представникам студентства при обговоренні відповідних тематичних питань; забезпечити прозорість Міського конкурсу проектів для молодіжних організацій, передбачити можливість участі органів студентського самоврядування.

Доповнено: того ж дня організатори  акції  «1,5МЕТРОвий Протест» на своїй сторінці в мережі «Facebook» заявили, що в результаті зустрічі оргкомітету з міським головою, ректорами, органами студентського самоврядування та представниками профспілок було прийнято попереднє рішення, згідно якому пільги будуть повернені 21 січня на позачерговій сесії Міськради. Таким чином, протест, який мав проходити  15 січня,був відкладений  до результатів засідання позачергової сесії. Проте члени оргкомітету залишили за собою право проводити акцію протесту у тому випадку, якщо 21 січня Міськрада таки не прийме рішення щодо повернення пільг студентам.

comments powered by HyperComments