Особливості четвертої хвилі мобілізації в Харкові

Четвер, 15 січня 2015, 18:55
Четверта хвиля мобілізації, яка почнеться в Харкові 20 січня, призве в ряди української армії більше тисячі харків'ян. У першу чергу військкомати надаватимуть перевагу водіями вантажівок і автобусів, танкістам,гранатометникам, снайперам, пілотам, розповів заступник військового комісара Харківської області Ю. Калгушкін. Повідомляє сайт «Восточний дозор».
Особливості четвертої хвилі мобілізації в Харкові

Під мобілізацію потрапляють усі військовозобов'язані, такі, що відслужили і придатні за станом здоров'я. За словами заступника комісара, вік мобілізованих коливається від 25 до 55 років.

Проте, деякі категорії громадяни не підлягають мобілізації. Це непридатні до служби за станом здоров'я, батьки більш ніж трьох дітей, аспіранти і студенти, єдині опікуни непрацездатних родичів, матері і батьки-одинаки, депутати Верховної Ради.

За словами Калгушкіна, особливістю цієї хвилі мобілізації є обов'язкове навчання перед відправкою на Донбас. Мобілізованим українцям дадуть півтора місяці на навчання і відновлення втрачених на громадянці навичок,отриманих під час служби в армії.

Ще одно нововведення - вручати військовозобов'язаним повістки будуть не за пропискою, а за місцем роботи. Ухильникам же, як і раніше, загрожує кримінальна або адміністративна відповідальність.

comments powered by HyperComments