В Харкові протестували проти несправедливості російської судової системи (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 15 січня 2015, 23:05
15 січня харківські активісти зібралися напроти російського консульства, щоб виразити свій протест проти несправедливості судової системи Російської Федерації.
В Харкові протестували проти несправедливості російської судової системи (фото)

Головна вимога пікетувальників – дотримання Росією «Конвенції про захист прав людини та основних свобод» та надання права на справедливий суд тим, хто був звинувачений та осуджений несправедливо – Савченко, Сенцову, Кольченко, Навальному тощо.

Дмитро Булдаков, організатор акції: «Це акція солідарності. Вона скоріше не для того, щоб довести щось, а для того, щоб виказати свою підтримку. Бо в Росії  зараз практично все підпорядковується бажанням та примхам однієї конкретної особи. Зокрема, судова система Російської Федерації також підпорядкована його бажанням. Від нього страждають як росіяни через політичні мотиви, так і українці, яких було незаконно засуджено та утримано. І незважаючи на важку ситуацію в Росії, на її, по суті, тоталітарний режим, там знаходяться активісти, які виходять, заявляють свій протест, відстоюють свою позицію і намагаються якось вплинути на цю ситуацію».

В першу чергу вимоги пікету стосувалися українських засуджених: Надії Савченко, яку утримують в СІЗО по безглуздому звинуваченні у вбивстві російських журналістів;  Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія и Олександра Кольченка, яким  інкримінують  міфічний зв'язок з Правим сектором та участь у терористичній діяльності. Також приводом для пікету стала нещодавня «справа братів Навальних».

«Це все прилади порушень основних прав та свобод людини, які ми можемо спостерігати в Російській Федерації, – продовжив  Булдаков, – я вважаю, що люди, які стали з цим боротися, всіляко заслуговують на нашу підтримку».

Пікетувальники тримали в руках плакати з гаслами в підтримку засуджених: «Je suis Savchenko», «Судите честно», «Свободу политическим заключенным», «Свободу узникам Болотной» тощо. До речі, міліціонерів, які охороняли консульство, в той день було значно більше, ній учасників пікету.

 

comments powered by HyperComments