1 000 000, або скільки коштують рішення судді Мостової?

Неділя, 25 січня 2015, 17:35
26 січня у Вищому Спеціалізованому Суді України за ініціативою BNP Paribas Укрсіббанк відбудеться ще одне засідання з суперечки "Укрсіббанку" із засновниками Групи компаній АІС.
1 000 000, або скільки коштують рішення судді Мостової?

Багаторічна історія судів української дочки французького банку BNP Paribas Group - ПАТ "Укрсіббанк" із засновниками Групи компаній АІС Святашем Д.В. і Поляковим В.Л. завершилася у вересні 2014 року, коли Верховний Суд України прийняв фінальні рішення за цією суперечкою.

Нагадаємо, що BNP Paribas Укрсіббанк намагався змінити судову практику за взаємовідносинами між поручителями і банками, роблячи по суті десятки тисяч українських позичальників і їх поручителів безправними перед банками.

Таким чином, ця справа вийшла далеко за межі звичайного бізнес-конфлікту двох суб'єктів, а стосується практично кожної людини, хто має кредит у будь-якому з банків нашої країни.

Верховний Суд України, а до нього ще декілька судів, зрештою стали на сторону українських позичальників, відмовивши BNP Paribas Укрсіббанку в його незаконних вимогах за договорами поручительства. Але, незважаючи на наявність рішень суду самої вищої інстанції, що остаточно вирішив цю суперечку і дав чіткі приписи по майбутній судовій практиці в інших спорах на користь клієнтів банків, BNP Paribas Укрсіббанк не припинив спроб фактично переглянути вказане рішення Верховного суду України на свою користь.

У період з вересня по грудень BNP Paribas Укрсіббанк кілька разів намагався через Вищий Спеціалізований Суд України повернути справу на повторний розгляд до Верховного Суду України, мотивуючи це суду т.з. "новими обставинами справи".  В усіх випадках судді ВССУ відмовляли банку в його ініціативах, діючи повністю відповідно до українського законодавства.

Але, як стало відомо, 26 січня, у Вищому Спеціалізованому Суді України за ініціативою BNP Paribas Укрсіббанк відбудеться ще одне засідання з цього ж питання.

Судячи з усього, у банку знайшли суддю, яка готова прийняти потрібне їм рішення. За інсайдерською інформацією BNP Paribas Укрссіббанк готовий заплатити 1 млн. дол. за таке рішення судді ВССУ Мостовій Г.І., яка розглядатиме це питання. Враховуючи зближення останнім часом Олександра Ярославського, якого прийнято зв'язувати з BNP Paribas Укрссіббанк, який зберіг свій вплив на суди, екс-керівником АП, а нині народним депутатом від Опозиційного блоку Сергієм Льовочкіним, суд ухвалить "правильне" рішення.

Як відомо, всі рішення Верховного Суду України є остаточними і не підлягають перегляду або зміні. Незважаючи на це респектабельний на перший погляд BNP Paribas Укрсіббанк продовжує діяти у рамках кращих українських корупційно-рейдерських традицій, намагаючись отримати потрібні рішення судів і нехтуючи правами позичальників.

ВССУ - має таку ж сумну славу, як Вищий Господарський Суд України за об'ємом ангажованих судових рішень. Системне порушення законів, банківське беззаконня, численні зловживання в судах призвели до виникнення кредитного майдану. Поточні дії, як банків, так і судів проти позичальників дають підстави прогнозувати радикальніші дії останніх на захист своїх прав.

Враховуючи високий громадський резонанс питання, яке розглядатиме суддя ВССУ Мостова 26 січня, громадські організації і активісти планують зібрати і направити всю інформацію за даним і раніше прийнятим рішенням судді Мостової (а також інформацію з наявності нерухомості і іншого майна судді і її сім'ї) в люстраційний комітет, антикорупційне бюро, вищу раду юстиції та ін. структури,  які контролюють судову владу.

comments powered by HyperComments