В Харкові пройшов пікет в підтримку Надії Савченко (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 27 січня 2015, 10:59
26 січня харків’яни приєдналися до всесвітньої акції в підтримку української льотчиці Надії Савченко.
В Харкові пройшов пікет в підтримку Надії Савченко (фото)

Тоді близько ста активістів зібралися на пікет біля російського консульства. Вони тримали в руках фотографії Надії Савченко та плакати з надписами «Руки прочь от Украины. Нет войне!», «Верните нам Надежду», «А тебя, Путин, будут судить в Гааге» тощо. Пікетувальники скандували гасла «Путін вбивця» та «Наді волю».

Юлія Золотар, ВО «Батьківщина»: «Російська Федерація  незаконно утримує нашого депутата, нашого солдата. Ця акція була організована для того, щоб підтримати Надю, показати, що вона не одна. Що партія за неї стоїть».

Ілля Ріссенберг, поет: «Важливо щоб ми не просто казали «Наді волю». А щоб ми попросили саму Надю зберегти своє життя. Адже в Святому Писанні сказано, що нема нічого дорожчого за людське життя і що рятуючи його, ти рятуєш цілий світ. Тому давайте попросимо Надю припинити голодування задля того, щоб зберегти своє життя і включити його до боротьби за свободу України. Адже вона віддає своє життя. Це вражаючий патріотизм. І це в вищий мірі героїзм однієї людини. Але, можливо, не меншим героїзмом буде збереження життя».

Володимир Чистилін, громадський активіст: «Взагалі ми вважаємо, що коли мужня відважна жінка протягом півтори місяця голодує в застінках російського Гестапо, то просто так сидіти склавши руки було би аморально. Тому ми тут. Сьогодні весь світ збирається біля російських консульств. Особисто я не чекаю, що нас почують російські дипломати . Але я вірю, що все більше і більше харків’ян  після кожної нашої акції, після того, як вони побачили розстріл під Волновахою, знищення кварталу в Маріуполі, ситуацію з полоном Савченко, вони будуть відстоювати проукраїнську позицію в Харкові».

Ніхто з російських дипломатів цього не почув – вікна та двері консульство були наглухо закриті, а саме приміщення було оточене правоохоронцями. 

comments powered by HyperComments