В Харкові пройшов пікет в підтримку політв’язнів (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 12 лютого 2015, 21:31
12 лютого біля російського консульства пройшов пікет в підтримку всіх політв’язнів, які зараз знаходяться на території Російської Федерації.
В Харкові пройшов пікет в підтримку політв’язнів (фото)

Харків’яни вимагали звільнення Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших політв’язнів. Вони тримали в руках плакати з надписами «Росія – країна-агресор!», «Вільних духом ґратами не спинити», «Свободу узникам 6 мая», «Эволюция России: от застенок Сталина к застенкам Путина». В пікеті взяло участь декілька десятків активістів.

«Те, що тут зараз відбувається, для Росії цікаво виключно для одного: щоб організувати піднесення російського прапору над Харковом, – розповів Ігор Розсоха, координатор харківського Євромайдану, – так само як вони мріють про прапор над Берліном. Ми маємо справу з божевільним режимом. Їм всім потрібен доктор. Насправді всі вони гавкають по-собачому. Наші люди потрапили в полон до цих людожерів. Ми не можемо бути байдужими до цього»

Також були згадані і інші політв’язні, які були затримані за участь в марші за федералізацію Кубані. «Ми намагалися таким способом підтримати Україну і провести марш за федералізацію однієї з російських територій, – розповів В'ячеслав Мартинов, – заявити право на автономію в Росії. Але в результаті цього Дар'я Полюдова та Сергій Титаренко опинилися в СІЗО ФСБ. Їм пред’явлено звинувачення по статтям «екстремізм» та «сепаратизм». Ці звинувачення пред’явили і мені. Але, на щастя, мені зараз це не загрожує – нести відповідальність за дії, які не є злочином. Там за висловлювання власної думки можна легко потрапити за ґрати. В цьому проявляється лицемірство російської влади, яка в Україні федералізацію підтримує, а в Росії за подібні гасла саджає людей за ґрати».

Пікетувальники скандували гасла «Свободу Надії Савченко», «Свободу Олегу Сенцову», «Олександру Кольченкову – свободу», «Росія – агресор» тощо. Після виконання державного гімну вони почали розходитися. 

comments powered by HyperComments