В Харкові пройшов ярмарок громадських ініціатив (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 22 лютого 2015, 23:36
21 лютого в Харкові пройшов ярмарок громадських ініціатив – «Соціальний Vitamin», в якому взяли участь різноманітні громадські організації міста.
В Харкові пройшов ярмарок громадських ініціатив (фото)

Люди, які формують громадський простір міста, ділилися власним досвідом та навичками з усіма охочими. В ярмарку взяло участь чимало громадських організацій, представлених в Харкові: Червоний Хрест, Станція Харків, ФРІ, Хакерспейс, Друг природи, Світ Юкрейн, Жива бібліотека, Данте центр, Гендерний музей, Національний парк "Слобожанський", День музики тощо.

Наталка Трофімова, організаторка: «Головна мета ярмарку – згуртувати активістів для того, щоб вони робили все разом, а не роз’єднувались. І громадська дія в Харкові була більш розгалужена і активна. Ми прагнемо змін в суспільстві. Ми думаємо, що це один з механізмів, який ці зміни приводить до руху».

Олександра Цимбал, організаторка: «Я думаю, що такі заходи надзвичайно корисні. Окрім того, що активні молоді люди будуть знати про ці організації, нам важливо, щоб вони могли б перезнайомитися один з одним. Я сподіваюсь, це призведе до якоїсь співпраці між ними. Кооперація – це запорука розвитку. Зараз таке суспільство. Воно так динамічно розвивається, що ми маємо просто об’єднуватися один з одним, організації з організаціями».

На ярмарку кожен охочий міг знайти собі заняття до смаку. Зі сцени звучали різноманітні лекції. Громадські активісти проводили майстер-класи. Ближче до закриття ярмарку «Живий театр» показав поетичну містерію «Народження».

 

comments powered by HyperComments