Члени ініціативної групи з підготовки Установчих Зборів ГР при ХОДА втратили свою суспільну довіру (Ігор Ісаєнко)

П'ятниця, 27 лютого 2015, 00:20
Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці координатор ГР від ХОДА Ігор Ісаєнко.
Члени ініціативної групи з підготовки Установчих Зборів ГР при ХОДА втратили свою суспільну довіру (Ігор Ісаєнко)

Службова записка

Як відомо, Постановою КМ України від 26 листопада 2014 р. № 688 п. 7. припинено повноваження Громадських рад при обласних державних адміністраціях, утворених до 22 лютого 2014 року. Кабінетом Міністрів України поставлена задача обласним та іншим державним адміністраціям вжити заходів до формування нового складу Громадських рад відповідно до Типового положення про Громадську раду затвердженого цією постановою.

Для формування складу Громадської ради при Харківській ОДА була створена ініціативна група з підготовки Установчих Зборів. Харківська обласна державна адміністрація робила все можливе для створення умов роботи членів ініціативної групи з підготовки Установчих Зборів, а саме: надавала приміщення та оргтехніку, засоби зв'язку, надавала ефірний час на каналі ОТБ для роз’яснювальної роботи з населенням.

Згідно з Типовим ПОЛОЖЕННЯМ про Громадську раду при обласній державній адміністрації (п.2) - Громадська рада у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, а також Положенням про Громадську раду, розробленим на основі цього Типового положення.

Було оголошено, що прийом документів – збір здійснюватиметься з 15 грудня 2014 року по 16 січня 2015 року включно.

Положенням про Громадську раду встановлено що, не пізніше ніж за 30 календарних днів до проведення Установчих Зборів орган в обов'язковому порядку оприлюднює на своєму офіційному веб - сайті та в інший прийнятний спосіб підготовлене ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, відомості про склад ініціативної та інше. За 10 календарних днів до проведення Установчих Зборів приймання заяв для участі у них припиняється.

Ініціативна група з підготовки Установчих Зборів прийняла документи, визначила та оголосила дату проведення Установчих зборів 27 січня 2015 р. що відповідає положенню про Громадську раду.

Після цього дата Установчих Зборів була перенесена ініціативною групою на 31 січня 2015 р.

Надалі, 28 січня ініціативною групою дата проведення Установчих Зборів взагалі була перенесена на невизначений термін.

Затягування ініціативною групою часу для формування Громадської ради при Харківській ОДА починало носити явно маніпулятивний характер, що було порушенням законності і не відповідало інтересам суспільства.

На вимогу ряду

Громадських організацій, які подали заяви на участь в Установчих Зборах, ініціативна група змушена була реагувати аби усунути порушення законодавства та призначити проведення установчих зборів ГР на – 21 лютого 2015 р.

На жаль, деякі члени ініціативної групи, з перших днів її створення, самоусунулись від виконання своїх обов'язків щодо підготовки та проведення Установчих Зборів, а саме: періодично, а деякі і постійно, пропускали збори ініціативної групи, самоусунулись та не брали участь у прийомі документів учасників Установчих Зборів, самоусунулись від організації Установчих Зборів, призначених на 21 лютого 2015 року, самоусунулись від оформлення протокольної частини та контролю документообігу з самого початку своєї роботи, саботували роботу ініціативної групи з підготовки Установчих Зборів, свідомо створюючи конфлікти та розбрат серед членів ініціативної групи.

Усі вище перелічені факти призвели до чисельних процедурних помилок і порушень під час проведення Установчих Зборів 21 лютого 2015 року та чисельних конфліктних ситуацій, які ще й підігрівались та роздмухувались деякими представниками ініціативної групи і які були саме тими, хто самоусунувся від роботи в ініціативній групі з підготовки Установчих Зборів.

Унаслідок цього Установчі Збори, які відбулись 21 лютого 2015 року в приміщенні БК «Міліції», були зірвані та, на мою думку, фактично втратили свою суспільну легітимність.

Втратили свою суспільну довіру й суспільну легітимність члени ініціативної групи з підготовки Установчих Зборів, які так і не змогли, або свідомо не хотіли організувати своєчасне та якісне проведення Установчих Зборів як 27 січня 2015 року, 31 січня 2015 року, так і 21 лютого 2015 року.

У зв’язку цим, пропоную….(далі буде). Повідомляє Ігор Ісаєнко, координатор  Громадської Ради від Харківської обласної державної адміністрації, на своей сторінці у Фейсбуці: https://www.facebook.com/igor.isaenko/posts/739791462795436

Нагадаємо, сьогодні керівники 72 громадських організацій звернулися до губернатора Харківщини Ігора Райніна з проханням «принципово відреагувати» на ігнорування законодавства під час проведення установчих зборів Громадської ради при ХОДА 21 лютого 2015 року.  http://varta.kharkov.ua/news/city/1105553.html

comments powered by HyperComments